Ce trebuie să ai în vedere când lucrezi cu cititoare de coduri de bare

Advertorial
Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 15:16
3957 citiri
Ce trebuie să ai în vedere când lucrezi cu cititoare de coduri de bare
FOTO: smartscan.ro

Toate produsele din magazinele din întreaga lume au un cod de bare. În calitate de consumatori, de obicei, nu acordăm prea multă importanță acestor coduri deoarece nu știm cum să traducem informațiile pe care le încorporează.

Când mergem într-un magazin, identificăm produsele după nume, culoare, marcă și logo. Cu toate acestea, codurile de bare sunt instrumentul prin care mărcile de producție și întregul lor lanț de aprovizionare gestionează distribuția, logistica, inventarul, punctul de vânzare, prețurile și chiar reducerile. De asemenea, retururile sunt gestionate tot după codul de bare al produselor. Instalarea unui sistem de citire și etichetare a codurilor de bare într-un depozit accelerează ritmul de lucru, duce la evitarea erorilor crește productivitatea, nivelul de control și securitate.

Să ne imaginăm că un client cumpără o cutie cu lapte cu prețul de 5 lei. Ce s-ar întâmpla dacă la casierie ar scana produsul și ar indica 20 de lei? Codul de bare este un element din ce în ce mai critic al designului ambalajului. Dacă revenim la cazul clientului care așteaptă să plătească la un magazin și cititorul de bare emite o eroare la citirea codului de bare, aceasta poate determina magazinul să returneze întregul lot de produse de la acel distribuitor.

Când lucrați cu coduri de bare, este recomandabil să aveți în vedere următoarele aspecte:

1. Să vă asigurați că valoarea codului de bare se potrivește cu produsul.

2. Deși este recomandat să utilizați coduri de bare de cea mai bună calitate, echipamentele profesionale permit scanarea oricărui cod de bare, inclusiv celor deteriorate sau slab lizibile.

3. Designerul grafic al ambalajului trebuie să configureze corect codul de bare.

4. Se recomandă ca imprimanta de etichete să verifice codurile de bare înainte de utilizare.

5. Se recomandă verificarea continuă a tuturor codurilor pentru a evita erorile.

Cum se îmbunătățește gestionarea depozitului cu coduri de bare?

Utilizarea codurilor de bare crește viteza și eficiența în funcționarea depozitului. Îmbunătățește eficiența proceselor deoarece le face mai agile și economisește timp și resurse. Lumea modernă impune companiilor să rămână în fața concurenței și să țină pasul când vine vorba de tehnologia performantă de afaceri. Muncitorul încetează să se plimbe prin depozit cu un caiet și un creion, căutând fiecare articol și notând fiecare referință de mână. Codurile de bare pot fi aplicate pe aproape orice suprafață, astfel, operatorii poartă un PDA sau un cititor care le facilitează munca. Citirea electronică a codurilor evită erorile comune în transcrierea manuală a datelor. Procesele sunt realizate într-un mod mult mai automatizat prin PDA-uri sau pistoale/ cititoare coduri de bare cu care angajații scanează codurile. Iar datele sunt introduse direct și în timp real în software-ul ERP, ceea ce permite preluarea controlulului global asupra afacerii în timp real.

În multe industrii, codurile de bare oferă identificarea automată a produselor, recunoașterea extrem de rapidă și implementarea datelor. Reduceți cheltuielile generale, timpul de pregătire și forța de muncă și îmbunătățiți productivitatea cu soluțiile de etichetare și citire a codurilor de bare oferite de SmartScan.ro.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#etichete, #cititoare etichete , #stiri afaceri