Antrenoarea "de gheață" din patinaj, Eteri Tutberidze îl ia peste picior pe șeful CIO. Putin o susține

Luni, 21 Februarie 2022, ora 09:09 11785 citiri
Eteri Tutberidze și Kamila valieva

Niciodată nu s-a creat atâta vâlvă în jurul probei de patinaj artistic feminin de la Jocurile Olimpice. Iar reacțiile nu s-au stins nici acum.

Comitetul Olimpic Rus a câștigat medalia de aur, prin Anna Shcerbakova, Alexandra Trusova a venit pe doi, iar Kamila Valieva, sportiva de 15 ani aflată în centrul unui scandal de dopaj, a încheiat în lacrimi pe locul al patrulea.

După competiîie, rușii s-au purtat de parcă a căzut cerul pe ei. Scherbakova a declarat că se simte goală pe dinăuntru, din cauza evenimentelor care au avut delegația rusă în centru. Trusova a răbufnit, spunând că nu va mai patina niciodată, că urăște patinajul și că toată lumea are un aur, doar ea nu.

Iar Valieva a încheiat în lacrimi concursul. Colac peste pupăză, a mai fost luată și la rost de Eteri Tutberidze după concurs. O reacție rece și înfiorătoare, cum avea să declare președintele Comitetului Internațional Olimpic Thomas Bach.

Într-un comentariu pe instagram, Tutberidze a ironizat declarația lui Bach: "Mulțumesc celor care mă susțin. Sunt confuză și acum după analiza muncii noastre făcute de stimabilul domn Bach".

Eteri Tutberidze n-are de ce să își facă griji atât timp cât va scoate campioane. Iar Kremlinul, prin vocea lui Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al lui Putin, a declarat referindu-se la Tutberidze că "severitatea antrenorului este un element cheie dacă dorești performanșe în sport. Domnul Bach este o persoană cu autoritate în sport, îi respectăm opinia, dar asta nu înseamnă că trebuie să și fim de acord cu ea".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0