Escrocheria patentată în România care face victime pe bandă rulantă în Austria. Cum funcționează șarlatania ”Acoperișul”

Luni, 05 Iunie 2023, ora 12:08
6051 citiri
Escrocheria patentată în România care face victime pe bandă rulantă în Austria. Cum funcționează șarlatania ”Acoperișul”
Metoda ”Acoperișul”, escrocherie patentată de români, facei ravasgii în Austria FOTO: freepik.com

Cinci români stabiliți în Ungaria s-au oferit să repare jgheaburile casei unei femei de 77 de ani din Austria. Meșterii au cerut inițial un preț de 20 de euro pentru ca, în final, lucrarea să fie evaluată la peste 2.000 de euro.

Este o metodă clasică, patentată în România de meșterii care au înșelat mii de bătrâni din întreaga țară. La început muncitorii se oferă să facă reparațiile pentru bani puțini pentru ca în cele din urmă să mărească prețul chiar și de 20 de ori, inventând tot felul de motive.

Așa au procedat și în cazul bătrânei din Austria. După ce lucrarea a fost finalizată, bărbații au cerut 2.100 de euro pentru lucrări și materiale. Ei i-au explicat femeii că cei 20 de euro ar fi fost pentru fiecare metru liniar de material. Deoarece femeia nu a fost de acord cu prețul, bărbații au scăzut prețul din nou și din nou, iar în final acesta a rămas la 900 de euro.

Între timp, ginerele și fiica pensionarei au venit acasă, iar între ei și cei cinci români s-a iscat o ceartă. La scurt timp, românii au plecat de la locul incidentului fără niciun ban. Patrula de poliție din Traiskirchen, care fusese chemată de teama unei răzbunări, a sosit la scurt timp și a demarat cercetările, ziarulromanesc.at

Cei cinci români au fost opriți de o patrulă a postului de poliție din Baden. În timpul percheziției, cei mai mulți dintre ei au declarat că veniseră în Austria pentru a cumpăra o mașină. În cursul căutării dealerilor de mașini de ocazie, aceștia au văzut jgheabul spart și s-au oferit să îl repare pentru proprietarul casei.

Ei au fost de acord de la început să plătească 900 de euro pentru lucrări și materiale, sumă cu care și clientul a fost de acord. Întrucât erau stânjeniți de dispută, au renunțat la sumă și au plecat. Când au fost întrebați dacă era un obicei pentru ei să efectueze reparații la case în timpul unei călătorii de cumpărături, au declarat că acest lucru făcea parte din mentalitatea lor.

Când au fost întrebați dacă era, de asemenea, un obicei pentru ei să renunțe la plată atunci când clienții se certau, aceștia au declarat că, în mod normal, nu făceau acest lucru, dar această ceartă fusese atât de jenantă încât au preferat să părăsească locul.

Românii au fost reținuți de poliție, dar procuratura din Wiener Neustadt a dispus eliberarea lor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#escroci, #acoperis, #inselatorie, #Austria , #Austria