Povestea uimitoare cu care un escroc român a păcălit un pensionar din Italia să îi dea 60.000 de euro

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 12:11
6417 citiri
Povestea uimitoare cu care un escroc român a păcălit un pensionar din Italia să îi dea 60.000 de euro
Tânărul român care l-ar fi convins pe bătrânul italian că este fiul său a fost arestat FOTO quicomo.it

Un bătrân în vârstă de 78 de ani, din Luisago, provincia italiană Como, s-a lăsat impresionat de povestea inventată de un tânăr român de 24 de ani căruia i-a oferit 60.000 de euro. Românul s-a dovedit a fi un escroc.

Polițiștii din Como au arestat miercuri, 1 decembrie, un târnăr român de etnie romă, în vârstă de 24 de ani, pentru escrocarea unui bătrân, scrie comozero.it.

Familia pensionarului a cerut ajutorul polițiștilor, spunând că de câteva luni de zile tatăl lor, de 78 de ani, a început să îi ofere bani unui tânăr pe care l-a întâlnit în fața unei biserici și de care i s-a făcut milă. În urma reconstituirii făcută de anchetatori, tânărul ar fi reușit să obțină 60.000 de euro de la bătrân.

Ce poveste a inventat românul

Tânărul român l-ar fi convins pe bătrân că este fiul său și a reușit în acest fel să creeze o legătură afectivă cu italianul. Ca să fie mai convingător, i-ar fi implicat în poveste și pe copiii săi, care i s-ar fi adresat la telefon bătrânului spunându-i “bunicule”. Impresionat, bărbatul a fost apoi convins ușor să îi ofere bani românului, care i-a spus că nu are cu ce să își întrețină familia din România.

Deși la un moment dat bătrânul milostiv a refuzat să îi mai ofere bani tânărului, acesta a insistat să îl caute și să îi ceară cu lacrimi în ochi ajutorul.

Potrivit anchetei poliției, livrarea numerarului avea loc în special în apropierea gărilor, unde românul venea cu trenul din Milano, sau în apropierea oficiilor poștale unde, în unele cazuri, tânărul îl însoțea pe italian ca să ridice banii. În dimineața zilei de 1 decembrie, cei doi își dăduseră întâlnire. Pe fir au intrat și agenții de poliție. Odată ce bancnotele (50 de euro în total) au fost livrate, oamenii legii au intervenit. Tânărul de 24 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Bassone. Potrivit estimărilor făcute pe baza declarațiilor victimei, tânărul român ar fi încasat în jur de 60.000 de euro de la bătrânul italian.

Polițiștii anchetează și alte două cazuri asemănătoare al căror autor ar putea fi tot românul, potrivit espansionetv.it.

Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
#Escrocherie, #escroc, #pagubiti, #Italia, #ancheta , #politie
Comentarii
Poza NiktamerGigi
NiktamerGigi
rank 5
Tânărul român l-ar fi convins pe bătrân că este fiul său și a reușit
Poza Constant
Constant
rank 5
Am impresia ca dl.Doru Serban povesteste escrocheria balaoachesului