Nonșalanța cu care oamenii oferă mii de euro unor necunoscuți îmbrăcați la patru ace pentru un job călduț la stat. Escrocul cu pile la ”Arseni”

Duminica, 19 Martie 2023, ora 21:05
6309 citiri
Nonșalanța cu care oamenii oferă mii de euro unor necunoscuți îmbrăcați la patru ace pentru un job călduț la stat. Escrocul cu pile la ”Arseni”
Vasilică Tindeche, un escroc notoriu FOTO / Facebook

Patru femei din Călărași au dat de bunăvoie câte 2500 de euro unui individ pe care nu-l cunoșteau, dar despre care auziseră că poate aranja angajarea într-un mare spital din Capitală contra acestei sume de bani.

Când au văzut că timpul trece și nimeni nu le cheamă la spital să muncească, femeile au început să-și pună întrebări și abia atunci au făcut o minimă cercetare pe Google să afle cui au încredințat nu mai puțin de 10.000 de euro.

Așa au aflat că au cel care le promisese un job la Spitalul Bagdasar Arseni din București este un escroc notoriu, care abia se liberase din închisoare unde fusese trimis să-și ispășească pedeapsa pentru fapte similare.

Cele patru femei finalizaseră cursurile unei școli de asistente medicale și erau în căutarea unui post la un spital mare din Capitală. Din vorbă în vorbă s-a auzit în micul lor grup despre domnul Vasilică Tindeche, om serios, chiar manager, care are mare trecere pe lângă directorul Spitalului Bagdasar Arseni din București. Una dintre asistente a făcut rost de numărul de telefon al individului și l-a contactat. S-au întâlnit într-o cofetărie unde asistenta a fost dispusă să-i dea bărbatului 2500 de euro plus 800 de lei, taxa pentru fișa medicală, și a așteptat să fie chemată la concurs.

La recomandarea primei asistente, alte trei colege au procedat la fel, femeile întâlnindu-se cu Tindeche la aceeași cofetărie unde i-au dat ”onorariul” care teoretic le asigura angajarea la București.

Se întâmpla la finalul anului 2021 – începutul anului 2022. Tindeche a câștigat astfel 10.000 de euro doar pentru că s-a îmbrăcat la costum, a avut o atitudine de ”manager” și un renume fals la care au contribuit mult gura lumii și naivitatea altora.

Pentru că timpul trecea și femeile nu erau chemate la spital, au apărut primele suspiciuni. Tindeche avea deja discursul pentru astfel de situații și a reușit să mai lungească o perioadă agonia. Le-a trimis femeilor fotografii reprezentând rezultatul unei probe scrise pentru ocuparea posturilor de asistent medical în cadrul Secției Clinice Medicină Internă în care se atesta faptul că au promovat concursul cu 100 de puncte, fiind admise, deşi nu au susținut niciodată examenul respectiv. De asemenea, în cursul lunii martie 2022 le-a trimis o fotografie cu rezultatul unei probe practice, şi de această dată figurând că au promovat cu 100 de puncte, dar și contract individual de muncă în care se menţiona faptul că acestea ocupă funcţiile de asistente medicale în cadrul Spitalului Bagdasar Arseni, urmând să-şi înceapă activitatea la data de 13.06.2022 pe o perioadă nedeterminată.

Uneia dintre cele patru femei i s-a părut suspectă distanța prea mare de la momentul susținerii examenului și angajare, motiv pentru care a făcut o minimă cercetare pe Google, căutând informații după numele binefăcătorului ei. Așa a aflat că Vasilică Tindeche era un șarlatan cu notorietate, care tocmai se liberase din închisoare pentru ”angajări” similare.

În trecut a înșelat alți cetățeni cărora le promisese că-i angajează tot pe la instituții de stat din Capitală contra unor sume de bani consistente.

Femeile au făcut imediat plângere la DGA, iar Tindeche a ajuns din nou în fața instanței, fiind condamnat acum la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare. Sumele de bani date cu titlu de mită au fost confiscate în folosul statului. Decizia Tribunalului Călărași, din 10 martie 2023, nu este definitivă.

Un funcționar DGASPC a fost prins în flagrant când lua mită pentru o semnătură. Primea banii lunar, de la sfârșitul anului trecut
Un funcționar DGASPC a fost prins în flagrant când lua mită pentru o semnătură. Primea banii lunar, de la sfârșitul anului trecut
Un funcţionar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ialomiţa a fost prins în flagrant când primea 600 de lei mită de la o persoană, pentru a...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#escroc, #angajari stat, #angajari spitale, #bagdasar arseni, #asistente medicale, #mita , #stiri sociale