NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 00:43
15186 citiri
NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO
O undă de șoc cosmică misterioasă a lovit Pământul FOTO: Daily Mail

Oamenii de știință de la Agenția Spațială americană NASA au făcut o descoperire alarmantă pentru omenire: o undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului pe 19 decembrie 2022, care protejează planeta noastră de radiațiile cosmice periculoase. Deși originea sa este necunoscută, cercetătorii cred că ea ar proveni dintr-o pată solară care a declanșat opt erupții solare în urmă cu câteva zile.

Spărtura poate rămâne deschisă și ea permite vânturilor solare să pătrundă în straturile atmosferice ale Pământului, fenomenul putând fi periculos pentru omenire, potrivit Daily Mail.

Originea undei de șoc misterioase este încă necunoscută, dar astronomii cred că aceasta a provenit dintr-o ejecție de gaz energetic și puternic magnetizat, supraîncălzit eliberat de Soare - cunoscut și sub numele de ejecție de masă coronală (CME).

De ce extratereștrii nu au contactat pământenii: Neașteptata explicație descoperită de oamenii de știință VIDEO

Este posibil ca ejecția să fi fost eliberată de pete solare AR3165, care a lansat cel puțin opt erupții solare în spațiu pe 14 decembrie, care au provocat pene de curent în Oceanul Atlantic, potrivit Space Weather.

Deși oamenii de știință nu trag încă un semnal de alarmă, o fisură poate rămâne deschisă ore întregi și poate lăsa vânturile solare și radiațiile periculoase să atingă Pământul.

Pata solară a fost observată explodând pe 14 decembrie și apoi a lansat o erupție de clasa M6 care a lovit Pământul. Erupțiile de clasa M sunt clasificate ca fiind de dimensiuni medii. Aceste evenimente, totuși, pot provoca scurte întreruperi de unde radio și energie electrică - și cel de săptămâna trecută a făcut acest lucru peste Atlantic.

Observatorul Solar Dynamics al NASA, o sondă aflată în spațiu și care studiază Soarele, a surprins erupțiile din pata solară – o regiune întunecată mai rece decât alte părți ale suprafeței – care scot fluxuri de plasmă, unul după altul.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

CME-urile pot ejecta miliarde de tone de material coronal de pe suprafața Soarelui. Materialul este format din plasmă și câmpuri magnetice. Astfel de erupții au potențialul de a schimba vremea spațială și poate interfera cu sateliții și rețelele electrice de pe Pământ și poate fi dăunătoare pentru astronauții neprotejați.

Magnetosfera Pământului este situată în câmpul său magnetic, care se extinde pe mii de kilometri în spațiu, iar magnetismul său afectează totul, de la comunicarea globală la migrația animalelor și modelele meteorologice.

O furtună geomagnetică este o perturbare semnificativă a magnetosferei Pământului, care are loc atunci când există un schimb foarte eficient de energie de la vântul solar în mediul spațial din jurul Pământului.

Erupțiile solare – explozii de radiații electromagnetice care călătoresc cu viteza luminii – ajung de obicei la planeta noastră, putând trece de bariera de protecție. Cea mai puternică erupție este cea din categoria X, urmată de cele de clasa M, similare cu cele observate pe 14 decembrie.

În cazul producerii unei erupții solare gigantice de tip X, precum cea din 1859 – evenimentul Carrington – pagubele de pe Pământ s-ar ridica la trilioane de dolari (numai în SUA s-ar ridica la 2,6 trilioane de dolari), în urma distrugerii rețelelor electrice și a infrastructurii tehnologice din întreaga lume, potrivit calculelor experților.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#eruptie solara, #unda soc, #furtuna solara, #magnetosfera regiune Pamant Soare, #campul magnetic Pamant , #fenomen