Cea mai puternică erupție solară văzută vreodată de NASA: Va lovi furtuna Pământul? VIDEO

Marti, 22 Februarie 2022, ora 04:37
4213 citiri
Cea mai puternică erupție solară văzută vreodată de NASA: Va lovi furtuna Pământul? VIDEO
Erupție solară gigantică observată de NASA FOTO: Tech

Sonda spațială Solar Orbiter a Agenției Spațiale americane NASA a observat și a captat imagini de la cea mai mare erupție solară văzută vreodată, ale cărei particule s-au întins pe o distanță colosală de 3,5 milioane de kilometri.

Proeminențele astrului nostru sunt niște nori de gaz ținuți deasupra suprafeței câmpului magnetic al Soarelui și apar adsesea ca structuri gigantice sub forma unor bucle, care durează zile și chiar săptămâni.

Dacă sunt direcționate spre Pământ, ejecțiile de masă coronală ne pot distruge tehnologiile, cum ar fi sateliții, dar pot afecta grav și rețelele electrice globale, potrivit, Gizmodo.

Din fericire, această furtună solară colosală, care a avut loc săptămâna trecută, nu a fost îndreptată spre Pământ și nu vor fi consecințe nefaste. Vederea sondei Solar Orbiter, o misiune comună a NASA și ESA, Agenția Spațială Europeană, arată că filamentul își are originea pe partea îndepărtată a Soarelui, din perspectiva navei spațiale.

Această proeminență solară a fost uimitoare și a putut fi văzută întinzând-se pe cel puțin 3,5 milioane de kilometri, conform ESA. Astronomii au comunicat că este ”cel mai mare eveniment de acest gen care a fopst surprins vreodată într-un singur câmp vizual, împreună cu discul solar”.

Vaticanul a făcut o descoperire extraterestră: Un obiect misterios găsit dincolo de lumea noastră VIDEO

Erupția a fost detectată și de monitorul de radiații BepiColomba, care a captat date privind fluxuri de electroni, protoni și ioni grei. Nava spațială ESA/JAXA se află în prezent în vecinătatea orbitei lui Mercur.

Sonda SOHO a surprins și ea erupția solară gigantică, dar din Punctul Lagrange 1. Spre deosebire de Solar Orbiter, SOHO folosește un dispozitiv care poate bloca strălucirea Soarelui, rezultând un punct mare negru, chiar în centrul imaginii.

Lansat în februarie 2020, Solar Orbiter folosește cele 10 instrumente de la bordul său pentru a capta vederi din apropierea Soarelui, fără precedent.

Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Daniel Muller, om de știință care este implicat în proiectul Solar Orbiter, a spus că observațiile au arătat că materialul proeminent se întinde pe o distanță egală cu de cinci ori raza Soarelui.

Solar Orbiter se pregătește să se apropie pe 26 martie 2022, la cea mai mică distanță de Soare realizată vreodată de o sondă de pe Pământ, la 0,3 ori din intervalul dintre astrul nostru și Terra, adică la 44,9 milioane de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#eruptie solara, #furtuna solara, #furtuna solara Pamant, #cea mai mare furtuna solara, #eruptie solara gigantica, #eruptie solara imagini NASA , #fenomen