Eroii, precum cicatricile, arată de câte ori liderii au fost incompetenți

Autor: Dan Ioan Popp - antreprenor
Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 12:39
3437 citiri

Nassim Nicholas Taleb, în "Lebăda neagră", demonstrează că marii eroi/salvatori/învingători sunt o consecință a îndepărtării/ignorării micilor specialiști/pricepuți/experți: odată ce lucrurile (lipsite de funcționarea normală) o iau razna, apare necesitatea redresării și rolul salvatorului poate să fie ocupat de... erou!

Paradoxal, o societate în care TOȚI sunt oameni la locul lor (competenți, onești, cumpătați...) NU are crize, deci NU are eroi.

Eroii sunt o consecință a funcționării defecte... în amonte: cineva a furat armamentul, deci altcineva trebuie să lupte cu mâinile goale... cineva a stricat frânele și altcineva trebuie să oprească cu forța propriului corp răsturnarea vehiculului... cineva a trădat și altcineva a trebuit să își sacrifice familia ca să îi salveze pe ceilalți oameni... etc

Cu cât slăvim mai mulți eroi, cu atât avem mai mulți vinovați/incompetenți/hoți care au generat crize care i-au făcut pe necunoscuți... eroi.

PS. "Eroul este ciorapul de mătase pus în locul curelei de transmisie: în loc să ai piesa de rezervă în portbagaj, preferi să dai jos ciorapii doamnei de lângă tine."

Dan Ioan Popp - antreprenor in serie, de profesie inginer automatist. A fost cofondator al BVB ca presedinte Broser SA, presedinte ARAI si al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari, trainer IRECSON , profesor asociat ASE si a mai activat in domenii precum e-commerce (on-line shopping,on-line marketing, health & life-style consultancy),real estate development (CEO-Impact S.A, selling manager, trainer si coacher).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#eroi, #Taleb, #Lebada Neagra, #curea de transmisie , #stiri sociale