”Operație pe cord deschis” la Manchester United. Ce trebuie să facă noul antrenor al echipei lui Cristiano Ronaldo

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 14:16
2092 citiri
”Operație pe cord deschis” la Manchester United. Ce trebuie să facă noul antrenor al echipei lui Cristiano Ronaldo
Erik ten Hag

Noul antrenor de la Manchester United, Erik ten Hag, trebuie să efectueze o "operaţie pe cord deschis" în loc să repare "lucruri minore”, spune antrenorul interimar Ralf Rangnick, citat de BBC.

Ten Hag va prelua conducerea la sfârşitul unui sezon în care United se confruntă cu critici puternice din cauza performanţelor.

Rangnick a spus că este „vital” să semneze „cei mai buni jucători posibili” pentru a schimba „atitudinea şi energia”.

„Avem nevoie de energie pozitivă pentru noua echipă şi noul manager”, a spus el.

„Dacă înţelege asta, dacă se învaţă lecţiile potrivite, acesta ar putea fi unul dintre puţinele lucruri bune despre sezonul prin care trecem. Măcar ştii ce fel de şuruburi trebuie să întoarcem, lucrurile pe care trebuie să le schimbăm şi, dacă se întâmplă asta, de ce Erik ten Hag nu ar putea avea la fel de succes ca la Ajax?

Lucrul bun – unul dintre puţinele – este că este clar precum cristalul. Nici măcar nu ai nevoie de ochelari pentru a vedea problemele. Acum este vorba doar despre cum le poţi rezolva. Nu lucruri minore. Aceasta este o operaţie pe cord deschis. Dacă toată lumea realizează că acest lucru trebuie să se întâmple şi să lucreze împreună, nu trebuie să dureze ani", a spus el.

Manchester United a confirmat, joi, numirea tehnicianului olandez Erik ten Hag în funcţia de antrenor principal, începând cu sezonul 2022/2023.

Ten Haag îl va înlocui pe germanul Ralf Rangnick, care a preluat conducerea interimară a echipei după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie 2021.

În vârstă de 52 de ani, tehncianul olandez a mai antrenat în carieră echipele Go Ahead Eagles, Bayern Munchen II şi FC Utrecht.

Pe banca echipei Ajax este din 21 decembrie 2017, perioadă în care a câştigat de două ori titlul (2018/2019 şi 2020/2021) şi de două ori Cupa Olandei.

Ajax este pe cale să cucerească un nou trofeu în Eredivisie, fiind pe locul I în clasament, cu 72 de puncte, patru peste ocupanta locului 2, PSV Eindhoven, cu cinci etape înaintea finalului sezonului.

Manchester United este în pericol să rateze calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Formaţia ocupă locul 6 în clasament, cu 54 de puncte în 33 de jocuri, la trei puncte de Tottenham (32), de pe locul 4, ultimul de Champions League.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#erik ten hag, #manchester united, #cristiano ronaldo , #stiri fotbal