Cum s-a schimbat relația medic-pacient în era digitală. ”Dacă telemedicina înseamnă doar atât, nu ne-am atins deloc scopul”

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 21:55
2666 citiri
Cum s-a schimbat relația medic-pacient în era digitală. ”Dacă telemedicina înseamnă doar atât, nu ne-am atins deloc scopul”
Medicul și pacientul discută în cabinet FOTO: pexeles.com

Cei doi ani de pandemie au schimbat semnificativ dinamica relației medic-pacient. Acum, de exemplu, un doctor poate stabili un diagnostic în timpul unui apel video.

Desigur, este vorba despre afecțiuni care nu necesită investigații avansate ca tomografii, radiografii, analize la sânge sau chiar operații.

Însă telemedicina nu înseamnă doar acordarea unei rețete după o întâlnire pe Zoom, ci mult mai mult. Iar cei implicați în domeniul sănătății sunt de părere relația între medic și pacient în era digitală ar trebui redefinită.

Trei tipuri de relații între medic și pacient

”În mod tradițional, relația medic-pacient este una dezechilibrată, în defavoarea medicului. De ce? Pentru că medicul este ”proprietarul” informațiilor medicale. El îi spune pacientului ce are de făcut cu mai multe sau mai puține detalii. Îi prescrie tratament, îl operează și așa mai departe”, a explicat doctorul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, pentru Ziare.com.

Acesta este primul tip de relație, cel mai cunoscut, în care pacientul ascultă sfatul medicului, de multe ori neînțelegând despre ce este vorba cu precizie.

O altă relație este cea conturată în ultimii ani. Este vorba despre faptul că atât medicul, cât și pacientul, au aproape acces egal la informațiile privind inovațiile în medicină.

”De ceva timp, de când au apărut internetul și rețelele sociale, relația a început cumva să se echilibreze pentru că pacienții au început să acceseze informația medicală. S-a democratizat cumva accesul la informația medicală. Astfel, din start, medicul nu mai este singurul proprietar al acestor informații, ci și pacientul.

Numai că nu este atât de simplu pentru că sunt situații în care medicul nu acceptă că pacientul poate avea acces la aceste informații care sunt extrem de relevante pentru sănătatea persoanei respective. Sunt situații în care, mai ales dacă vorbim despre super inovații, pacientul poate citi informații, oferite cu acuratețe, chiar în limba română, de pe diverse site-uri. Astfel, poate avea informații mai updatate decât medicul – știe mai multe ca el - ceea ce face lucrurile și mai ”inacceptabile””, a mai spus medicul Marius Geantă.

Iar cea de-a treia situație este, conform specialistului, ”când nici unul nici celălalt nu știu atât cât se poate ști dacă accesezi sursele media sau social-media mai ales în relația cu inovația”.

”Dacă digitalizarea și telemedicina înseamnă doar atât, nu ne-am atins deloc scopul”

Expertul a mai arătat că dacă vorbim despre telemedicină ca un mod de a evita întâlnirea fizică între medic și pacient acest lucru este departe de a avea efectul dorit.

”Acum, ceea ce pandemia ne-a obligat să facem este digitalizarea, introducerea telemedicinei. Numai că telemedicina nu este neapărat o inovație. Ea este veche de aproximativ 60 de ani. Aceasta presupune însă mult mai mult decât să transferi discuția față în față medic-pacient într-una purtată pe Whatsapp, pe Zoom, pe Teams, în care medicul stă în cabinetul său iar tu, ca pacient, stai acasă.

Dacă digitalizarea și telemedicina înseamnă doar atât, nu ne-am atins absolut deloc scopurile. Pentru că de fapt se păstrează vechile dubii pe care și unul și celălalt le are în cazul discuției față în față.

Iar în această situație, simpla mutare a discuției în cabinet cu cea de pe Zoom, nu are decât potențialul să amplifice lipsa de înțelegere în relația medic pacient decât să o atenueze”, a mai spus președintele Centrului pentru Inovație în Medicină.

Ce ar trebui făcut în plus față de ceea ce avem azi

Digitalizarea oferă, de fapt, o urmărire mult mai ușoară a stării pacientului de către medic, iar acest lucru îl ajută să intervină mai ușor și mai aplicat în problema acestuia.

”Trebuie ca medicul și pacientul să accepte că trebuie să folosească mai multe instrumente digitale. Relația trebuie să fie mai mult decât o conexiune pe Zoom. Aceste instrumente digitale trebuie să fie accesate de ambele părți. De exemplu medicul trebuie să aibă acces la un dosar electronic al pacientului pe care să-l consulte înainte de discuția pe Zoom cu acesta.

Pe de altă parte, pacientul poate să aibă pe telefonul mobil descărcată o aplicație în care să-și evalueze calitatea vieții în ziua respectivă sau cu mai multe zile înainte de discuția cu medicul, în funcție de boală. De exemplu, în cazul bolilor cardio-vasculare să poarte o brățară care înregistrează ritmul cardiac și oferă această informație în dosarul electronic medical”, a explicat dr. Marius Geantă.

”În epoca digitală sunt mult mai multe instrumente digitale care pot fi oferite”, a spus expertul. ”Atunci, tu, dacă ai întâlnire la o anumită oră cu medicul tău, trebuie să te asiguri că ai urmat indicațiile acestuia din întâlnirea anterioară pe care ți le-a dat în legătură cu colectarea unor date relevante despre starea de sănătate. Dar și medicul, când intră în discuție cu tine trebuie să țină cont de aceste date, iar discuțiile trebuie să plece de la un nivel mult mai informat de ambele părți.

Sigur, acest scenariu nu se poate aplica pentru toate bolile sau în orice moment în evoluția unei boli, nu se poate aplica pentru orice medic și nici pentru orice pacient”, a mai precizat specialistul.

Școală pentru telemedicină

Pe 10 februarie, s-a dat startul probabil celui mai important program educațional european despre relația medic-pacient în epoca digitală.

Centrul pentru Inovație în Medicină și Universitatea București a propus un curs denumit ”Relația pacient-medic în era digitală. Impactul rețelelor sociale și al influențelor asupra comportamentului și percepțiilor umane” adresat profesorilor și studenților din șase universități europene pentru jumătate de an. Se va încheia totul cu o școală de vară, la București, în luna iunie.

”Încercăm să vedem cum era digitală, social-media – mai ales în contextul pandemiei- au influențat relația medic-pacient. Și care ar fi cele mai eficiente modalități, în ambele părți, dar și din partea media, a comunicatorilor, de a reseta cumva această relație medic-pacient și de a o face mult mai eficientă și în beneficiul pacientului”, a mai transmis doctorul Marius Geantă.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#era digitala medicina, #relatie medic pacient, #telemedicina, #inovatie in medicina, #Marius Geanta , #medici