Virgil Popescu, amenințare la adresa firmelor din domeniul energiei: „Nicio companie nu îşi va bate joc de români”. Amenda uriașă primită de o firmă din Bihor

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 14:17 4228 citiri
Ministrul Energiei, Virgil Popescu FOTO Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis miercuri, 22 decembrie, un avertisment pentru companiile din domeniu.

”Nicio companie furnizoare nu îşi va bate joc de români”, a transmis ministrul, cerând ca emiterea facturilor să se facă cu respectarea legii, în caz contrar urmând a exista ”sancţiuni dure”.

”Aş dori să transmit un avertisment clar: nicio companie furnizoare nu îşi va bate joc de români! Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancţiuni dure”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Acesta a dat exemplul Gaz Vest SA din judeţul Bihor.

”Au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea şi schema de compensare! Drept urmare, am luat atitudine! Şi în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 şi s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- preţul sau modul de calcul al preţului”, a transmis ministrul.

Acesta a explicat că societatea a primit o sancţiune contravenţională de 50.000 lei.

”Conform art.15-1, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale principale se aplică şi sancţiunea complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile”, a mai transmis ministrul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News