Marcel Ciolacu cere convocarea CSAT din cauza prețurilor la energie: ”România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria, cât a rămas din ea”

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 22:43
1826 citiri
Marcel Ciolacu cere convocarea CSAT din cauza prețurilor la energie: ”România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria, cât a rămas din ea”
Liderul PSD l-a acuzat pe Ludovic Orban că a liberalizat piața energiei fără a avea un plan FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 12 ianuarie, că problema legată de tarifele la energie ar trebui discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Social-democratul a subliniat că guvernul are pârghiile legale pentru a dispune măsuri pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor în situaţii excepţionale. În acest sens, Ciolacu a menționat Legea 21 din 1996, care reglementează concurenţa.

”Este evident că suntem într-o plină criză. Cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor, aşteaptă ca această coaliţie care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României să vină cu soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri. Vă reamintesc că există legea 21/1996 unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni. În împrejurări excepţionale precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă, guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor. (...) România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la Revoluţie”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, într-o intervenție telefonică la România TV.

Liderul PSD l-a acuzat pe fostul premier Ludovic Orban că a liberalizat piața energiei fără a avea ”un plan şi o viziune clară” şi fără a căuta noi capacităţi de producţie.

”Părerea mea că deja lucrurile nu ţin de o simplă şedinţă de coaliţie, cred că se impune un CSAT, luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor cum trebuie să facem”, a adăugat Ciolacu.

”Vă reamintesc că la toate societăţile şi firmele din energie statul român este acţionar. Nu se poate la Hidroelectrica să iasă pe piaţă cu 3300, pentru consumatorii non-casnici!”, a mai spus social-democratul.

Întrebat dacă susţine opinia lui Mihai Tudose conform căruia ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să demisioneze sau să fie demis, liderul PSD a răspuns: ”Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu primul-ministru”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#energie, #preturi energie, #marcel ciolacu, #CSAT, #liberalizarea pietei, #Ludovic Orban, #demisie virgil popescu , #stiri Marcel Ciolacu