În plină criză energetică, unul din cei mai mari producători de electricitate din România face angajări masive

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 21:50
15949 citiri
În plină criză energetică, unul din cei mai mari producători de electricitate din România face angajări masive
Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România. FOTO www.ceoltenia.ro

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din România, anunță că angajează 600 de persoane pe posturi de lăcătuș mecanic, electrician și sudor în activitatea minieră.

”În vederea creșterii producției de energie electrică, CE Oltenia angajează un număr de 600 de persoane pe posturi de lăcătuș mecanic, electrician și sudor în activitatea minieră, pentru durata determinată până la data de 31.12.2022”, arată un anunț al companiei.

Procedura de selecție în vederea angajării personalului necesar a fost inițiată în decembrie 2021, conform anunțului din data de 6 decembrie 2021.

”În urma analizării dosarelor depuse (calificări, studii, cazier), s-au calificat 1040 de persoane care vor participa la verificarea aptitudinilor profesionale în perioada 4 – 11 aprilie 2022, conform programărilor comunicate candidaților”, mai arată compania de stat.

Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, cu o capacitate instalată de circa 3.000 MW, în patru termocentrale, Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova 2, alimentate cu lignit extras din carierele de suprafață din Oltenia.

În contextul izbucnirii războiului din Ucraina și a dorinței țărilor de a renunța la gazul rusesc, autoritățile de la București intenționează să majoreze producția de energie electrică pe bază de cărbune, iar CE Oltenia este singurul producător semnificativ.

“Se va crește capacitatea de extracție a cărbunelui la Complexul Energetic Oltenia. S-a discutat să se pună în funcțiune încă o turbină iar până în luna mai se va crește capacitatea cu încă 300 de MW”, a declarat recent ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Comisia Europeană a anunţat pe 26 ianuarie 2022 că a aprobat ajutorul de restructurare de până la 2,66 miliarde de euro (13,15 miliarde lei) prin care se asigură revitalizarea şi viabilitatea pe termen lung a uneia dintre companiile cheie ale Sistemului Energetic Naţional.

Comisia a considerat atunci că ajutorul este proporţional, contribuţia proprie a societăţii şi a investitorilor de pe piaţă la costurile de restructurare preconizate ridicându-se la peste 30% din costurile restructurării (1,24 miliarde euro), jumătate din această contribuţie constând în noi finanţări din partea unor investitori privaţi şi a unor instituţii financiare, acordate în condiţii de piaţă.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#energie, #angajari, #Complexul Energetic Oltenia , #criza energie