Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 05:00 12368 citiri
Lichidul care stochează energia solară timp de 18 ani, inventat în Suedia FOTO: India Times

Întreaga lume face mari eforturi pentru a trece la energia verde, nepoluantă, care este regenerabilă. O adevărată revoluție în acest domeniu au reușit cercetătorii din Suedia ce au realizat o invenție minune, prin care este posibilă captarea energiei solare și stocarea ei timp de până la 18 ani.

În plus, cercetătorii de la Universitatea de tehnologie Chalmers din Suedia au anunțat că această energie poate fi eliberată în sistem atunci când este nevoie și acolo unde trebuie, potrivit India Times.

După ce au demonstrat anterior modul în care energia poate fi extrasă sub formă de căldură, acum experții au reușit ca sistemul să producă energie electrică, conectându-l la un generator.

În cele din urmă, cercetarea dezvoltată de specialiștii de la Universitatea de tehnologie Chalmers din Suedia, ar putea duce la auto-încărcarea electronică folosind energia solară stocată, la cerere.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

”Acesta este un mod radical nou de a genera electricitate din energia solară. Înseamnă că putem folosi energia solară pentru a produce electricitate indiferent de vreme, ora din zi, anotimp sau locația geografică.

Este un sistem închis care poate funcționa fără a provoca emisii de dioxid de carbon”, a spus Kasper Moth-Poulsen, profesor la Universitatea Chalmers.

Noul studiu publicat în revista Cell Reports Physical Science și realizat în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Shanghai, duce sistemul de energie solară cu un pas mai departe, detaliind cum poate fi combinat cu un generator termoelectric compact pentru a transforma energia solară în electricitate.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

”Generatorul este un cip ultra-subțire care ar putea fi integrat în electronice precum căști, ceasuri inteligente și telefoane mobile. Până acum, am generat doar cantități mai mici de electricitate, dar noile rezultate arată faptul că acest concept chiar funcționează”, a spus Zhihang Wang de la Universitatea Chalmers.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii