Virgil Popescu nu susține raționalizarea consumului de energie recomandată de Comisia Europeană: ”Am trăit aceste restricţii, nu prea ne sunt pe plac”

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 00:11 3525 citiri
Ministrul Energiei nu crede că vom avea probleme cu producţia de energie electrică FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, 14 iulie, că nu îşi doreşte restricţii de electricitate şi de gaz la iarnă. El a admis însă că în clădirile publice se pierde foarte multă energie.

Ministrul a fost întrebat, joi, la Digi 24 despre raţionalizarea consumului în condiţiile în care în Germania se vorbeşte despre nevoia reducerii temperaturii cu un grad în toate casele, iar într-un document pe care îl pregăteşte Comisia Europeană se spune că temperaturile ideale pentru consum sunt 19 grade iarna şi 25 de grade vara.

”Am trăit aceste restricţii, nu prea ne sunt pe plac. Şi nici mie nu-mi sunt pe plac. Ce să vă zic, 25 de grade iarnă mi se pare mult. Adică e chiar cald la 25 de grade. Iar 19 grade iarna mi se pare frig”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat dacă vor fi sau nu vor fi restricţii de electricitate şi de gaz în acestă iarnă, Virgil Popescu a răspuns: ”Nu îmi doresc restricţii de electricitate, nici de gaz. Nu cred că vom avea probleme cu producţia de energie electrică. Asta vă spun. Gazul pentru încălzire, v-am spus că pentru populaţie şi pentru clienţii protejaţi….Eu încurajez un fel de autocontrol şi un fel de îmbunătăţire a eficienţei energetice a fiecărei locuinţe şi a clădirilor publice”, a precizat Popescu.

El a mai menţionat că cea mai mare pierdere energetică din ţara noastră este în clădirile publice.

”E adevărat că cea mai mare şi aici vă pot spune cea mai mare pierdere energetică în România este în clădirile publice şi acolo trebuie să există foarte mulţi bani, foarte multe fonduri şi fonduri europene date către eficienţa îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor publice. Se pierde foarte multă energie în clădirile publice”, a afirmat ministrul Energiei.

Comisia Europeană ar putea cere statelor membre UE, săptămâna viitoare, să limiteze încălzirea şi răcirea clădirilor publice şi a birourilor pentru a reduce cererea de gaze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News