Emmanuel Macron si Boris Johnson, disputa la G7 pe marginea geografiei post-Brexit a Regatului Unit

Duminica, 13 Iunie 2021, ora 12:53 3852 citiri
Presedintele francez Emmanuel Macron si britanic Boris Johnson s-au intalnit ocazia summitului G7 FOTO Hepta

Presedintele francez Emmanuel Macron a avut o disputa cu prim-ministrul britanic Boris Johnson cu privire la geografia post-Brexit a Regatului Unit in timpul discutiei pe care au avut-o, cu ocazia summitului G7 din Cornwall, despre solutionarea problemei fluxurilor comerciale in Irlanda de Nord, transmite duminica Reuters.

"Presedintele a spus ca Toulouse si Paris sunt parte a unei singure zone geografice si ca Irlanda de Nord se afla pe o insula", a transmis Palatul Elysee dupa ce cotidianul britanic Telegraph a scris ca Macron sugerase ca Irlanda de Nord nu este parte a Regatului Unit.

"Presedintele vrea sa sublinieze ca situatia este total diferita si ca nu este corect sa se faca o astfel de comparatie", a mentionat comunicatul de la Elysee.

"El i-a reamintit (lui Boris Johnson) ca iesirea Regatului Unit din UE a fost o decizie britanica si ca este necesar sa se respecte cuvantul dat. Presedintele a indreptat apoi conversatia din nou spre subiectele cheie ale G7", a adaugat Palatul Elysee.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News