Promisiunile prin care Emmanuel Macron vrea să-i atragă pe ecologiști de partea lui, înainte de turul doi al alegerilor

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 21:33 1965 citiri
Preşedintele francez Emmanuel Macron FOTO Facebook/ Emmanuel Macron

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a promis sâmbătă, 16 aprilie, să se concentreze mai mult asupra politicilor climatice şi de mediu dacă va câştiga realegerea la 24 aprilie, în încercarea de a atrage noi alegători din rândul ecologiştilor.

"Următorul meu prim-ministru va fi direct responsabil de planificarea ecologică", le-a declarat Macron susţinătorilor sâmbătă în oraşul Marsilia (sud), în timpul unei apariţii de campanie.

Numind criza climatică "bătălia secolului", care afectează toate domeniile vieţii şi politicii, Macron a prezentat perspectiva ca Franţa să devină o "mare naţiune a ecologiei".

Macron şi-a acuzat de asemenea concurenta de extremă dreapta Marine Le Pen că este sceptică la schimbările climatice, spunând că va irosi banii contribuabililor dezmembrând turbinele eoliene.

Al doilea tur dintre Macron şi Le Pen, care va avea loc pe 24 aprilie, va fi un "referendum pentru sau împotriva ecologiei", a declarat preşedintele francez, promiţând că odată cu el la Elysee pentru un al doilea mandat, vor fi noi parcuri eoliene offshore, mai multă energie solară, mai mulţi copaci plantaţi şi posibil chiar o nouă "sărbătoare a naturii" ce va avea loc în mai.

Atât Macron, cât şi Le Pen trebuie să atragă alegătorii situaţi departe de loialitatea lor tradiţională de partid pentru a câştiga în turul doi. Alegătorii mai tineri probabil să fi votat pentru politicianul veteran de stânga Jean-Luc Melenchon în primul tur, deşi mulţi pur şi simplu s-au abţinut.

Tocmai pe aceşti alegători vrea să-i atragă Macron în a doua fază a campaniei sale concentrându-se pe probleme precum justiţia socială şi protecţia mediului, afirmă observatorii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News