Emmanuel Macron a transmis un mesaj în limba română după ce Republica Moldova și Ucraina au devenit țări candidate la UE: „E un moment istoric”

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 00:36 3645 citiri
Președintele Franței Emmanuel Macron a transmis același mesaj și în limba franceză, respectiv ucraineană FOTO Facebook / Emmanuel Macron

Președintele Franței Emmanuel Macron a transmis joi noaptea un mesaj, în limba română, în care subliniază că Uniunea Europeană a deschis o nouă etapă pentru Republica Moldova și Ucraina.

„La Kiev, săptămâna trecută, ne-am luat un angajament: să lucrăm pentru a oferi Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE. În seara asta deschidem o nouă etapă pentru Ucraina, pentru Moldova, pentru Europa. E un moment istoric”, a transmis Emmanuel Macron pe Facebook.

Președintele Francez a transmis același mesaj și în limbra franceză, respectiv ucraineană. Anunțul său vine în contextul în care Liderii europeni au aprobat joi, 23 iunie, la summitul de la Bruxelles, candidaturile Ucrainei şi Republicii Moldova la UE.

”Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE. Felicitări Volodimir Zelenski și Maia Sandu., precum şi popoarelor ucrainean și moldovean!

Viitorul nostru este împreună”, a scris președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a mulțumit liderilor europeni pentru decizia istorică, subliniind că viitorul țării sale este în UE.

”Salut cu sinceritate decizia liderilor UE de a acorda Ucrainei statutul de candidat. Este un moment unic și istoric în relațiile dintre Ucraine și UE. Sunt recunoscător lui Charles Michel și Ursulei von der Leyen și cerorlalți lideri europeni pentru sprijin. Viitorul Ucrainei este în UE”, a scris Zelenski pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News