Franța intervine în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mesajul președintelui Emmanuel Macron pentru Moscova

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 22:223782 citiri
Franța intervine în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mesajul președintelui Emmanuel Macron pentru Moscova
Președintele Franței, Emmanuel Macron FOTO: Facebook

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat luni, 15 noiembrie 2021, preocuparea față de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

În cadrul unei discuții telefonice cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, liderul de la Paris a transmis dorința de a apăra integritatea teritorială a țării. Reacția vine în urma desfășurărilor de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

În cadrul acestei convorbiri, preşedintele rus s-a limitat să reitereze, potrivit Palatului Elysée, „analiza pe care o face adesea asupra faptului că negocierile ar fi puse în dificultate din cauza autorităţilor ucrainene”.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Franţa şi-au exprimat deja îngrijorarea în ultimele zile cu privire la această desfăşurare de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni Rusia împotriva oricărei noi ''acţiuni agresive'' la graniţa cu Ucraina.

''Trebuie să prevenim o escaladare militară'', a indicat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, cerând Rusiei ''să dea dovadă de reţinere'' şi ''să revină la masa negocierilor''.

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News