Charles Michel şi Ursula von der Leyen îl felicită pe Macron pentru un nou mandat la cârma Franței

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 21:52 1722 citiri
Preşedintele Consiliului European Charles Michel și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-au felicitat pe Macron FOTO colaj ziare.com

Preşedintele Consiliului European Charles Michel și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-au felicitat duminică seară, 24 aprilie, pe Emmanuel Macron pentru realegerea la conducerea Franţei.

“Un bravo călduros, dragă Emmanuel Macron. În această perioadă tulbure, avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă total implicată pentru o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică. Putem să contăm pe Franţa încă 5 ani”, a notat Charles Michel pe Twitter.

“Dragă Emmanuel Macron, felicitările mele pentru realegerea la preşedinţia Republicii. Mă bucur că pot continua excelenta noastră cooperare. Împreună vom face ca Franţa şi Europa să progreseze”, a scris şi Von der Leyen.

Emmanuel Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei, el obţinând 58,2 la sută din totalul voturilor exprimate duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată estimările Ifop.

Rivala lui Macron, Marine Le Pen, a obţinut 41,8 la sută din voturi.

Emmanuel Macron, în vârstă de 44 de ani, s-a clasat pe primul loc şi în turul întâi (27,85%), în timp ce Marine Le Pen, în vârstă de 53 de ani, s-a clasat în primul tur cu peste patru puncte procentuale (23,15%) în urma preşedintelui în exerciţiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News