Macron a refuzat să meargă la hotel și a preferat să doarmă ”la cort” în timpul vizitei din România. Primul lucru pe care l-a făcut dimineața

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 16:34 8416 citiri
Emmanuel Macron la masă cu soldații FOTO Hepta

Președintele francez Emmanuel Macron, sosit în România marți seară, 14 iunie, nu a vrut să meargă la un hotel din Constanța și a preferat să doarmă într-un cort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, scrie presa franceză, citând Palatul Elysee.

Miercuri dimineață, 15 iunie, înainte de începerea programului oficial al vizitei sale în România, Macron a făcut jogging, apoi a luat micul dejun cu militarii, transmite TV5 Monde.

Președintele francez a avut marți seară o întâlnire informală cu militarii francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat masa cu aceștia, meniul fiind unul autentic românesc.

Miercuri dimineață, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația din Ucraina, sprijinul acordat Republicii Moldova și aderarea României la Spațiul Schengen.

Macron a apreciat colaborarea dintre cele două țări, dar și profesionalismul armatei române.

"România nu este pentru Franța o țară ca oricare alta. Alianța dintre țările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am menționat acest lucru împreună de mai multe ori. În fața unor crize grave care i-au amenințat securitatea, România a putut număra pe fraternitatea Franței.Sunt mândru să continui astăzi această tradiție istorică.

Pentru a merge și mai departe, dorim să continuăm să avansăm bilateral, lucrăm la solicitarea autorităților române la un plan ambițios de sprijinire a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document-cadru, iar politic și militar dorim să întărim acest document-cadru și această cooperare”, a spus președintele francez.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News