Încă patru românce la turneul de tenis de la Cluj! Cine ar putea juca cu Simona Halep sau cu Emma Răducanu

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:41
2966 citiri
Încă patru românce la turneul de tenis de la Cluj! Cine ar putea juca cu Simona Halep sau cu Emma Răducanu
Emma Raducanu

Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei şi Irina Fetecău au primit wild card-uri pentru tabloul de calificări de la Transylvania Open.

Toate cele patru jucătoare vin la Cluj după un sezon bun, în care fie au înregistrat salturi impresionante în clasament, fie au bifat premiere în carierele lor.

Meciurile din calificări se joacă sâmbătă şi duminică. Tabloul va avea 24 de jucătoare la start, iar lista jucătoarelor prezente în calificări este aici.

Şase jucătoare din calificări vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorţi are loc sâmbătă, iar ale cărui meciuri încep de luni. Programul turneului pe zile e aici.

Briana Szabo revine într-un turneu WTA

Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild card pe tabloul principal la Winners Open, făcându-şi astfel debutul în tenisul mare. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA.

Pentru cei care au urmărit-o cu atenţie la Winners Open, Briana este una dintre cele mai promiţătoare jucătoare din România. Vorbim de o jucătoare cu un fizic impresionant, o stângace agresivă, care loveşte iute şi încearcă să ia mingea cât mai devreme, din urcare. Serviciul (precum şi forehandul ori reverul) e foarte puternic şi poate să îi câştige destule puncte uşoare – acele free points pe care multe jucătoare caută să le obţină prin servă. Iar timing-ul loviturilor e aproape excelent.

Dacă îi analizăm cu atenţie jocul, o să observăm că accelerează uşor diferit şi e greu pentru adversară să îi citească intenţiile. Sunt lovituri grele, dure – iar asta se observă atât prin impactul pe care îl are mingea când aterizează în teren, respectiv cât de dificil îi e adversarei să întoarcă lovitura, să se apere ori să contraatace.

După Winners Open, Briana a reuşit unul dintre cele mai importante rezultate de până acum. Chiar în urmă cu două săptămâni, la Sozopol (ITF, 15K), Briana a ajuns până în sferturile de finală, venind din calificări. A fost pentru prima dată când ea a legat patru victorii pe un tablou al unui turneu ITF, la doar 15 ani.

La Transylvania Open va fi o altă experienţă utilă pentru Briana, mai ales în condiţiile unui turneu extrem de puternic, inclusiv pe tabloul de calificări. Faptul că va fi în jurul atâtor sportive experimentate îi va folosi cu siguranţă.

Andreea Prisăcariu are şansa să încheie în forţă un sezon remarcabil

Andreea Prisăcariu este una dintre cele mai interesante jucătoare ale României din noua generaţie. La 21 de ani, Prisăcariu are parte de un sezon excelent: nu mai puţin de 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu şi alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului pe 254 acum).

Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor.

Agresivitatea şi forţa din tenisul Andreei au atras atenţia multora în ultima vreme. Vorbim despre o jucătoare extrem de agresivă, capabilă să domine într-o manieră impresionantă. Iar pentru a vedea ce se întâmplă când jocul îi merge, putem lua ca exemplu două turnee din acest an: la turneul ITF câştigat la Antalya (15K) în februarie 2021, ea a avut o serie de opt meciuri la rând, fără a pierde set. Iar recent, la Lisabona (ITF, 25K), a ajuns în semifinale după cinci victorii în care a pierdut, la total, doar 11 game-uri.

Ilinca Amariei, la debutul într-o competiţie importantă

Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria under 18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Va fi cea mai importantă competiţie la care ea va lua parte. Până acum, Ilinca a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate solide a reuşit să intre în clasamentul WTA.

Irina Fetecău caută un rezultat bun la Cluj, care o poate duce în Top 200

La 25 de ani, Irina Fetecău traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Anul acesta a fost unul al premierelor pentru ea: a urcat din afara Top 300 spre primele 200 de jucătoare ale lumii, a evoluat în calificări ale unor turnee puternice (Grand Slam/WTA 500/WTA 250) şi a jucat cele mai importante finale de până acum.

În primăvară, Fetecău a avut două săptămâni aproape perfecte în SUA, unde a jucat finala turneului de la Naples, Florida (ITF 25K) iar săptămâna următoare a ajuns în semifinale la Bonita Springs (ITF 100K), venind din calificări.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
Arbitrul de scaun bulgar Pavel Atanasov a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat vineri...
Emma Răducanu a făcut un meci mare la WTA Stuttgart, contra liderei mondiale Iga Swiatek VIDEO
Emma Răducanu a făcut un meci mare la WTA Stuttgart, contra liderei mondiale Iga Swiatek VIDEO
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu a fost eliminată în sferturi la turneul WTA 500 de la Stuttgart. Emma Răducanu (303 WTA) a făcut un meci mare contra liderei mondiale...
#Emma Raducanu, #Simona Halep, #Transilvania , #Stiri Emma Raducanu