Emma Răducanu, comparată cu Simona Halep: ''Are puțin din toate''

Miercuri, 31 August 2022, ora 08:33
2062 citiri
Emma Răducanu, comparată cu Simona Halep: ''Are puțin din toate''
Emma Răducanu a fost eliminată de la US Open FOTO facebook

Emma Răducanu a fost eliminată în turul I de la US Open, de franțuzoaica Alize Cornet, și va înregistra o cădere vertiginoasă în clasamentul WTA.

Emma va ajunge pe locul 79 mondial și va trebuie să o ia aproape de la zero, în condițiile în care exceptând US Open 2021, n-a mai înregistrat niciun rezultat notabil.

Mats Wilander, unul dintre specialiștii Eurosport, a analizat situația britanicei de 18 ani și a făcut o comparație plastică, asemănând-o cu Simona Halep.

''Cred că acum o să începem să vedem ce înseamnă cu adevărat Emma Răducanu. I se vor scădea toate punctele din clasament, va începe de la zero, doar că va fi în continuare prezentă în turneele majore și în majoritatea turneelor. Să sperăm că se va putea agăța de Dmitri Tursonov pentru ceva mai mult de câteva luni, pentru că și asta cred că este important.

Nu văd o mare diferență la Emma anul acesta față de anul trecut, cu excepția faptului că înainte era doar încrezătoare, iar altor jucătoare le era frică să joace împotriva ei.

Evident, este o surpriză faptul că ea, campioana en-titre, iese din turneu, dar, în același timp, ea este în circuit de un an și două luni. Nu este deloc o îngrijorare pentru mine. De fapt, cred că acesta este un pas foarte, foarte important în cariera ei, faptul că această apărare a titlului s-a încheiat și că acum se poate concentra pe tenisul ei și pe încercarea de a urca în clasament într-un mod normal, nu peste noapte.

Emma este o jucătoare bună, dar nu este grozavă. A avut multă încredere anul trecut și este o luptătoare. Singurul lucru pe care nu-l știu este că simt că nu și-a găsit încă identitatea ca jucătoare. Este o jucătoare care își asumă riscuri? Joacă foarte agresiv? Sau își folosește abilitățile de mișcare, se retrage un pic și joacă cu o mică variație? Acum mi se pare că e ca Simona Halep, are puțin din toate. Nu i-am văzut încă traseul - cum va ajunge să joace de fapt? Pentru că este bună la toate, nu prea are lovitura care să anihileze adversara. Bineînțeles, va încerca mereu să facă îmbunătățiri, dar cred că aceasta este partea în care sunt puțin confuz. Dar, din nou, este atât de tânără și nu i s-a dat o șansă adecvată de a trăi o viață normală. Este o nebunie ce i s-a întâmplat.

Sunt foarte entuziasmat să o văd continuând și mergând mai departe pentru că eu chiar cred că pare o persoană minunată. Are o atitudine grozavă. Ea este, în mod evident, cel mai important lucru care s-a întâmplat în sportul britanic într-o perioadă lungă, lungă, lungă, lungă de timp pentru partea feminină și, de asemenea, și pentru partea masculină. Și cum te descurci cu asta? Ei bine, acum revine la realitate, ceea ce cred că nu ar fi putut veni destul de repede, ca să fiu sincer", a transmis Mats Wilander pentru Eurosport.

Încă o surpriză de proporții la turneul de la Miami. Favoritele cad pe capete
Încă o surpriză de proporții la turneul de la Miami. Favoritele cad pe capete
După Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, eliminate de la Miami Open, a venit și rândul americancei Coco Gauff să părăsească competiția. Americanca a fost învinsă în optimile de finală...
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
De pe plaja din Miami, Mihaela Buzărnescu și-a anunțat revenirea în tenis FOTO
Fără meci jucat din august 2022, când s-a accidentat grav la un turneu Challenger de la Iași, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit că vrea să joace la US Open 2024 și va încerca să profite de...
#Emma Raducanu, #US Open, #eliminare, #comparatie Simona Halep, #Mats Wilander , #stiri tenis
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Emma/Halep: ''Are puțin din toate''