Un profesor la Universitatea București cere anchetarea Emiliei Șercan. "Înainte de 1989, probabil ar fi cerut trimiterea mea la canal"

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 14:02
11978 citiri
Un profesor la Universitatea București cere anchetarea Emiliei Șercan. "Înainte de 1989, probabil ar fi cerut trimiterea mea la canal"
Profesorul Virgil Iordache și jurnalista Emilia Șercan FOTO

Alexandru Virgil Iordache, profesor la Universitatea București (UB), cere comisiei de etică a instituției de învățământ să se autosesizeze în legătură cu declarații recente ale jurnalistei Emilia Șercan.

Iordache, care este și membru al Comisiei Naționale de Etică, s-a exprimat marți, 23 mai, aluziv într-o postare pe Facebook, la scurt timp după decizia Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (CNECSDTI) prin care actualul ministru de Interne Lucian Bode a fost "spălat" de verdictul de plagiat al tezei de doctorat.

"Comisia de etică a UB ar putea să se autosesizeze cu privire la afirmațiile publice ale d-nei lector Șercan și să ne spună dacă e un comportament etic dpdv academic. Dacă nu o face sau dacă decide că e etic, atunci să știm toți că aceasta este abordarea UB și să ne pregătim vocabularul adecvat și stilistica", a scris cadrul didactic pe Facebook, într-o postare care nu este disponibilă pentru publicul larg.

Iordache face referire la critica virulentă a Emiliei Șercan, care este și cadru didactic la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universității București, după decizia CNECSDTI.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

"Virgil Alexandru Iordache, profesor la Universitatea din București (UB), dorește anchetarea mea de către Comisia de Etică a UB după postarea de ieri dimineață în care am criticat mi-ze-ra-bi-la decizie a Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (CNECSDTI), girată inclusiv de Iordache, care este membru al acestui organism.

Probabil dacă eram înainte de 1989, într-un spirit deplin tovărășesc, Virgil Alexandru Iordache ar fi cerut trimiterea mea la canal pentru îndrăzneala de a fi criticat mi-ze-ra-bi-la și ha-lu-ci-nan-ta decizie de spălare a plagiatorului ordinar Lucian Bode.

Primul gând al lui Virgil Alexandru Iordache nu a fost să intre în pământ de rușine și să-și dea demisia din Consiliului Național de Etică, organism în care a girat în cel mai neetic mod cu putință o mi-ze-ra-bi-lă decizie care, în străinătate, l-ar fi aruncat la periferia mediului academic.

Nu, Virgil Alexandru Iordache, profesor și membru al unui consiliu etic, a dat glas a ceea ce probabil mulți membri ai mediului academic gândesc: cum să facem să îi închidem gura lui Șercan?

Dar, tovarășe Iordache, vă rog să nu cereți pe Facebook o autosesizare din partea Comisiei de Etică a UB, depuneți-o dvs., în persoană! Iar dacă nu știți cum trebuie făcută, vă ajut eu!

*****

Postarea pentru care în spirit tovărășesc e cerută anchetarea mea e următoarea:

Indiferent de conținutul deciziei Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (CNECSDTI), dr. Bode e un plagiator și rămâne un plagiator. Unul ordinar. Pentru cei oripilați, poate, de cuvântul „ordinar”, acesta înseamnă – potrivit DEX – „obișnuit”, „comun”, „de rând”.

Decizia Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice (hăhăhă) e șocantă în condițiile în care plagiatul plagiatorului Bode e limpede ca lumina zilei. Dar, na, mediul academic din România e plin de oameni amorali, impostori, lipsiți de orice etică, cu coloană vertebrală de râmă.

Oricând printre universitari respectabili, corecți, verticali se vor găsi unii cu vocație de spălători de cadavre politice, de impostori mărunți, cocoțați în funcții prea mari.

Acești mărunți impostori avizi de funcții politice, gata să dărâme norme, reguli sau principii de dragul ocupării unor funcții politice, vor găsi oricând alți impostori mărunți ca și ei, dispuși să le spele jegul moral, să dărâme orice normă, regulă sau principiu. Apărând niște impostori politici se apără pe ei, impostorii academici.

Asta e lumea academică din România, care ar trebui să reunească excelența științifică (hăhăhă) și morală.

Cam astea sunt producțiile morale ale comisiilor de etică (hăhăhă) din mediul universitar românesc, care ar trebui să reunească elita științifică și etică a țării – niște adunături de spălători de cadavre politice.

În urmă cu 11 ani, Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice îl slava de plagiat pe Victor Ponta, verdictul dat permițându-i acestuia să-și continue cariera politică, să fie pe mai departe premier și lider de partid.

11 ani mai târziu, același Consiliu Național de Etică a Cercetării Științifice, cu o altă componență, îi dă un verdict de neplagiat plagiatorului Bode, verdict care are unicul rol de a-i permite impostorului Bode de a rămâne membru în viitorul guvern.

Consiliu Național de Etică a Cercetării Științifice are 23 de membri. Doi dintre membrii săi, profesori la UBB - unul dintre aceștia fiind președintele Consiliului - s-au recuzat și nu au participat la evaluarea plagiatului lui Bode.

Din cei 21 de membri rămași, doar 19 au votat: 18 au decis că Bode nu a plagiat, iar unul s-a abținut.

Eu intru la ore și o să mă eliberez după-amiază, dar poate până atunci se vor găsi niște ziariști care să afle cine e secretarul de stat care înainte de ședința CNECSDTI i-a avertizat pe cei 19 membri să aibă grijă cum votează. Și uite că au avut grijă.

Desigur, asistăm la un nou succes al statului eșuat al lui Klaus Iohannis. Un nou succes al României plagiate! Vivat impostura!", a scris Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook.

Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Emilia Sercan, #plagiat bode, #virgil iordache, #comisia etica ub , #stiri Lucian Bode