Operațiunea de kompromat împotriva Emiliei Șercan. Întrebările publice ale jurnalistei pentru premierul Ciucă, ministrul Bode, procurorul general și șeful Poliției Române

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 08:50
4177 citiri
Operațiunea de kompromat împotriva Emiliei Șercan. Întrebările publice ale jurnalistei pentru premierul Ciucă, ministrul Bode, procurorul general și șeful Poliției Române
Jurnalista Emilia Șercan acuză autoritățile române de implicarea într-o operațiune de compromitere a sa și mușamalizare a unor scurgeri de informații FOTO Facebook/Emilia Șercan

La mai mult de 24 de ore de la momentul în care a făcut publică operațiunea de kompromat împotriva sa, jurnalista de investigații Emilia Șercan le lansează o serie de întrebări publice premierului Nicolae Ciucă, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, și șefului Poliției Române, chestorul Benone Matei.

Emilia Șercan a publicat întrebările pe pagina sa de Facebook. Redăm mesajul integral:

Nicolae Ciucă, premierul României

• Ați fost informat de către Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne în guvernul pe care-l conduceți, în legătură cu incidentul referitor la scurgerea de informații din dosarul penal în care am reclamat furtul unor poze personale și violarea vieții mele private?

• Ce măsuri concrete ați dispus după ce ați fost notificat de mai multe organizații media internaționale cu privire la campania de intimidare la adresa mea și cu scurgerea de informații dintr-un dosar penal – și după ce eu însămi v-am trimis o scrisoare de informare în data de 9 martie 2022?

• În scrisoarea de informare pe care v-am adresat-o, v-am informat că au fost fabricate dovezi cu scopul de a mușamaliza scurgerea unei probe dintr-un dosar penal. I-ați cerut ministrului de Interne să clarifice situația pe care v-am relatat-o în scrisoare?

• Cum garantați dumneavoastră, în calitate de premier, că instituțiile statului, Poliția Română și Parchetul – care trebuie să-i identifice pe autorii campaniei de intimidare a jurnalistului care a dovedit public că v-ați plagiat teza de doctorat – își fac datoria corect, conform legii?

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

• Ce măsuri ați dispus începând cu dimineața zilei de 18 februarie 2022, după ce v-am informat că o probă dintr-un dosar penal deschis de Serviciul de Investigații Criminale al Poliției București, pe care eu am furnizat-o polițiștilor, a fost scursă în presă?

• Care este rezultatul anchetei interne despre care mi-ați spus în dimineața zilei de 18 februarie că i-o veți cere șefului Poliției Române?

• În scrisoarea pe care v-am adresat-o în data de 9 martie 2022 v-am informat că au fost fabricate dovezi cu scopul de a mușamaliza scurgerea unei probe dintr-un dosar penal. Ce acțiuni concrete ați dispus pentru a-i identifica pe cei care au fabricat respectivele dovezi?

Chestor de poliție Benone Matei, șeful Poliției Române

• Care este rezultatul anchetei interne despre care mi-ați spus în cursul zilei de 18 februarie că o veți demara la nivelul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției București pentru a investiga scurgerea probei furnizate de mine polițiștilor?

• Câți angajați din Serviciul de Investigații Criminale al Poliției București și din Poliției București au fost audiați în cadrul anchetei interne privind scurgerea de informații?

Gabriela Scutea, procuror general

• Presa este considerată un element vital în procesul de monitorizare a funcționării statului de drept. Potrivit art. 111, alin. 9 din Codul de procedură penală, „Audierea persoanei vătămate de către organul judiciar care a înregistrat o plângere cu privire la săvârşirea unei infracţiuni se desfăşoară de îndată, iar, dacă acest lucru nu este posibil, se va realiza ulterior depunerii plângerii, fără întârzieri nejustificate”. Cum explicați faptul că după 45 de zile de la înregistrarea plângerii penale referitoare la scurgerea de informații nu mi s-a luat o declarație de persoană vătămată, deși legea spune că trebuia să fi fost audiată „de îndată” și „fără întârzieri nejustificate”?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Emilia Sercan, #compromitere, #jurnalista, #nicolae ciuca, #lucian bode, #Benone Matei , #Stiri Emilia Sercan
Comentarii
N
neagra13
rank 5
Draga Emi si tu prestezi la Grupul de studii si ..politice ?