Cum a fost mușamalizată la vârful Poliției operațiunea de kompromat a Emiliei Șercan. Site-ul dubios din Islanda dispărut în neantul internetului

Luni, 30 Mai 2022, ora 12:34
9153 citiri
Cum a fost mușamalizată la vârful Poliției operațiunea de kompromat a Emiliei Șercan. Site-ul dubios din Islanda dispărut în neantul internetului
Bogdan Despescu (stânga), secretar de stat în MAI cu teză de doctorat reclamată drept plagiată, și chestorul Benone Matei, numit șef al Poliției Române în mai 2021 de ministrul de Interne Lucian Bode FOTO Hepta

Emilia Șercan a prezentat noi informații privind modul în care fotografii care ar fi trebuit s-o compromită au fost publicate și șterse pe site-uri dubioase în preajma reclamațiilor depuse sau a discuțiilor avute de jurnalista de investigații cu înalți responsabili din Poliția Română.

Mai exact, totul a fost pus la cale la doar două ore după ce jurnalista i-a reclamat ministrului de Interne, Lucian Bode, scurgerea unei probe dintr-un dosar penal.

Este vorba despre publicarea a cinci poze în ipostaze intime ale Emiliei Șercan, din urmă cu 20 de ani, sustrase într-un mod necunoscut din arhiva personală, publicate ulterior pe un site fantomă ce a fost închis definitiv nici o lună mai târziu. Mai mult, site-ul misterios din Republica Moldova aparține fugarului condamnat Cristian Rizea.

”Operațiunea de mușamalizare a kompromatului îndreptat împotriva mea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului de Interne Lucian Bode, în dimineața zilei de 18 februarie, scurgerea unei probe dintr-un dosar penal!

La două ore distanță după ce i-am reclamat ministrului Bode acțiunea de compromitere făcută prin intermediul site-ului din Republica Moldova al infractorului condamnat și fugar Cristian Rizea, un alt site înregistrat în Islanda – țară non-UE – încărca la repezeală în online proba scursă din poliție și cele 5 fotografii care mi-au fost furate.

Site-ul, intitulat patrianoastra.com, a încărcat imaginile în cauză în data de 18 februarie 2022, în doar două minute, de la ora 10:14 la 10:15. Eu vorbisem circa 20 de minute la telefon cu Bode începând cu ora 8:00”, a scris Emilia Șercan într-un material publicat pe Pressone.

Ipoteza șefului Poliției Române, infirmată de firmele de securitate cibernetică

Șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, i-a spus Emiliei Șercan că cea mai plauzibilă ipoteză este că telefonul i-a fost spionat și că așa au apărut pozele în spațiul public, însă jurnalista a apelat la firme specializate în securitate cibernetică, ideea fiind infirmată în urma a trei expertize.

Indubitabil, imaginile sunt urcate în data de 18 februarie, în intervalul 10:14 – 10:15 – potrivit unei expertize realizate de compania de securitate cibernetică Bitdefender. Cu toate astea, materialul de pe site apare ca fiind publicat pe data de 17 februarie la ora 05:45.

Diferența de peste 24 de ore între momentul încărcării imaginilor și data publicării materialului arată clar antedatarea și încercarea de mușamalizare prin intermediul acestui site-fantomă.

Fabricarea materialului de pe patrianoastra.com și antedatarea lui ar fi trebuit să înlăture suspiciunile că Poliția Română ar fi scurs proba pe care eu am dat-o unei polițiste în data de 17 februarie la ora 10:29 și care a fost publicată pe site-ul infractorului Rizea, pe care statul român îl protejează de trei ani, în aceeași zi la ora 14:51.

Ipoteza că telefonul mi-ar fi fost spionat, pe care mi-a sugerat-o șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, este infirmată de trei expertize independente pe care le-am solicitat unor reputate instituții internaționale specializate în securitate cibernetică”, a mai scris Emilia Șercan.

Mușamalizarea kompromatului

Emilia Șercan pune în evidență cele două lucruri ce întăresc varianta de mușamalizare a kompromatului:

”- publicarea pe site-ul patrianoastra.com a unui articol datat 17 februarie, ora 05:35, care este copiat cuvânt cu cuvânt, inclusiv cu titlu și poză, de pe site-ul Digi24.ro, unde a fost publicat pe 17 februarie după douăsprezece ore, la ora 17:30;

- închiderea definitivă a site-ului patrianoastra.com pe data de 10 martie, a doua zi după ce am trimis o scrisoarea președintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, procurorului general al României Gabriela Scutea și șefului Poliției Române Benone Matei în care reclamam kompromatul și mușamalizarea acestuia prin fabricarea unui articol antedatat”, mai scrie Emilia Șercan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#Emilia Sercan, #kompromat, #matei benone, #lucian bode, #despescu, #site dubios , #Stiri Emilia Sercan