Un an de la misiunea de kompromat împotriva Emiliei Șercan: ”Șase dosare. Șase procurori. Șase investigații. Zero suspecți”

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 09:19
3785 citiri
Un an de la misiunea de kompromat împotriva Emiliei Șercan: ”Șase dosare. Șase procurori. Șase investigații. Zero suspecți”
Jurnalista Emilia Șercan FOTO Facebook/ Fundația Friends for Friends

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că vineri, 17 februarie, se împlinește un an de la misiunea de kompromat îndreptată împotriva acesteia, timp în care justiția nu a reușit să găsească vinovații.

”Astăzi se împlinește un an de la operațiunea de kompromat inițiată împotriva mea în interiorul Poliția Română și plecată de la o plângere penală pe care am depus-o pentru furtul a cinci fotografii personale și încărcarea lor pe mai multe site-uri pentru adulți.

Șase dosare. Șase procurori. Șase investigații. Zero suspecți. Acesta este bilanțul justiției care acum un an își lua angajamentul să descopere făptașii. Cu celeritate!

Kompromatul a plecat din Poliția Română, care a scurs către site-ul infractorului fugar Cristian Rizea informația că pe mai multe site-uri cu conținut pentru adulți există niște poze cu mine, însă cel care a facilitat scurgerea i-a dat lui Rizea nu numai informația, ci și o probă din dosar – o captură de ecran cu un mesaj prin care am primit acele fotografii de la un necunoscut”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Jurnalista adaugă că a luat legătura cu Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, moment din care s-a încercat mușamalizarea scurgerii probei.

”Imediat după ce am descoperit că acea probă a fost publicată de Rizea, l-am anunțat pe ministrul de Interne, dr. Bode, pentru că, cui te poți adresa, ca jurnalist, când cineva scurge o probă dintr-un dosar al Poliției Române care te privește?

Momentul discuției mele cu dr. Bode corespunde cu începutul unei acțiuni de mușamalizare a scurgerii probei din Poliție.

Două ore mai târziu, pozele au fost urcate pe un site „conservă”, care a fost antedatat pentru a-mi lăsa impresia că proba a fost publicată înainte ca eu să o dau Poliției, deci nu Poliția a scurs proba, ci eu am fost spionată.

Doar că două expertize ale telefonului meu arată că telefonul nu mi-a fost spionat la acel moment.

În plus, alte multe date, adunate de mine și puse în brațele procurorilor, arată că acea probă a fost publicată prima dată de infractorul fugar Rizea, deci proba a fost scursă din Poliție”, a mai scris Șercan.

Bilanțul după un an

Emilia Șercan menționează cum stau lucrurile un an mai târziu, timp în care justiția a stat pe loc.

”- La dosar există un singur document care arată că site-ul conservă patrianoastră[.]com e cel care a publicat prima dată pozele: o analiză făcută de „cei mai buni specialiști din Poliția Română” – am citat din șeful acesteia, Benone Matei – pe baza unor căutări de Google și Bing;

- Probele depuse de mine – o expertiză Bitdefender și una făcută de fundația suedeză Qurium -, dar și declarațiile publice făcute de Rizea în care afirma că el e cel care a publicat „în exclusivitate” toate pozele, inclusiv captura, sunt ignorate de procuror;

- Prin unele dosare se prind muște, ca să se mimeze activitatea, prin altele, cu sictir suprem, nu se face nimic, că doar timpul trece, leafa merge, iar pensia specială e garantată;

- Le-am depus plângere penală lui dr. Bode pentru abuz în serviciu, favorizarea infractorului și omisiunea sesizării, pe scurt pentru implicarea în mușamalizarea kompromatului, la fel cum le-am depus plângere pentru abuz în serviciu polițiștilor care și-au transmis pe WhatsApp documente dintr-un dosar penal, deși lucrul acesta este interzis prin ordine interne, lui Rizea și complicilor lui de la Realitatea Plus pentru violarea vieții private, amenințare și șantaj.

Aceste dosare și modul în care se comportă în ele justiția, care e cu un bocanc politic pe grumazu-i fin, reprezintă un indicator despre cum funcționează democrația în țara noastră și despre cât mai contează în România statul de drept”, a mai scris Emilia Șercan.

Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Emilia Sercan, #kompromat sercan, #lucian bode , #Stiri Emilia Sercan