Emilia Șercan dă în judecată universitatea care îl ”protejează” pe fostul ministru Sorin Cîmpeanu. ”Moșia aia e o instituție publică a statului”

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 13:11
9313 citiri
Emilia Șercan dă în judecată universitatea care îl ”protejează” pe fostul ministru Sorin Cîmpeanu. ”Moșia aia e o instituție publică a statului”
Jurnalista Emilia Șercan FOTO Facebook / Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a decis să dea în judecată Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, în urma întârzierii unui răspuns oficial la o cerere adresată instrituției.

”În data de 27 septembrie 2022, am trimis la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară o solicitare prin care am cerut o serie de informații publice referitoare la utilizarea cursului plagiat și autorat în mod fraudulos de către domnul dublu academician Sorin Cîmpeanu pentru o eventuală ascensiune academică la gradul (didactic) de profesor.

Deși legea spune că o instituție publică trebuie să răspundă în 10 zile, până acum nu am primit niciun răspuns, motiv pentru care voi da USAMV-B în judecată, mâine urmând să înregistrez acțiunea.

O fi USAMV moșia domnului dublu academician, însă până una, alta, moșia aia e o instituție publică a statului care trebuie să se supună unor legi.

Mie, de exemplu, USAMV nu mi s-a răspuns la cerere, însă în ultimul comunicat de presă al Consiliului Național al Rectorilor, se anunță public că acel curs nu a fost folosit de Cîmpeanu pentru avansarea didactică. Chiar așa, CNR de unde știe asta? De la fostul și actualul său președinte, nu? De ce această informație poate fi dată CNR, însă nu și mie?

„Acest îndrumător nu a fost în niciun fel utilizat de către dl. prof. dr. ing. Sorin - Mihai Cîmpeanu pentru avansarea în cariera didactică, titlul de profesor fiind de altfel obținut în anul de apariție al acestuia – 2006”, se spune în comunicatul CNR, care a uitat să menționeze printre multele titluri și calitatea de dublu academician.

Un text absolut jenant pentru ceea ce mai este astăzi CNR-ul, o adunare de rectori transformată de dublul academician Sorin Cîmpeanu în masa sa personală de manevră.

Potrivit unor informații pe care le-am obținut în exclusivitate, inițiatorul jenantului comunicat este rectorul UMF Iași, Viorel Scripcaru.

Ca să fie o postare kilometrică, mâine voi face publice, tot în exclusivitate câteva dintre mesajele schimbate de o parte dintre rectorii din CNR pe tema ultimului comunicat, făcut public joi, pentru apărarea dublului academician Sorin Cîmpeanu, dar și lista celor 53 de semnatari.

Până mâine, două exemple:

1. „De acord. Integritatea academică să fie totusi apreciată și judecata de către mediul academic”

2. „Multă sănătate, domnule Ministru. Toate vin, toate trec! Important este să nu lase răni”, scrie Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#Emilia Sercan, #proces, #Universitatea de Agronomie, #Sorin Cimpeanu, #curs , #stiri Sorin Cimpeanu