Cum a fost "lucrată" profesionist Emilia Șercan. "Firele operațiunii de kompromat duc către grupul Realitatea Plus"

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 10:43
12986 citiri
Cum a fost "lucrată" profesionist Emilia Șercan. "Firele operațiunii de kompromat duc către grupul Realitatea Plus"
Operațiunea de kompromat a fost pusă în aplicare de un grup extins de persoane FOTO Hepta

Operațiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan a fost investigată independent de o organizație non-profit din Suedia, specializată în “sprijinirea organizațiile media care operează în regimuri represive”.

Fundația Qurium din Suedia a pus cap la cap în 10 zile ceea ce autoritățile române n-au reușit să facă de 146 de zile, atunci când Emilia Șercan a depus plângerea penală și a prezentat indicii pentru găsirea făptuitorilor.

Jurnalista de investigații prezintă concluziile obținute de suedezi, într-un articol publicat pe site-ul Pressone.ro.

"Firele operațiunii de kompromat, pusă la cale în luna februarie împotriva mea, după ce am scris că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat, duc către grupul Realitatea Plus, nu numai către infractorul condamnat și fugar Cristian Rizea.

• O echipă de specialiști suedezi în cyber security a făcut, în doar 10 zile, ceea ce organele de anchetă ale statului român nu au făcut în 146 de zile: o analiză a site-urilor care au publicat o captură de ecran pe care am predat-o poliției, ca probă, în ziua de 17 februarie.

• Raportul întocmit de Qurium, o fundație suedeză care militează pentru libertatea de exprimare, drepturile omului și ale jurnaliștilor și a fost publicat la 11 iulie.

• După analiza datelor, experții suedezi au concluzionat că patrianoastra[.]com, site-ul indicat de Poliția Română drept “sursa zero” a kompromatului, este un site-fantomă care a antedatat materialul, editorul făcând “un efort deosebit […] pentru a include manual o oră de publicare pentru fiecare articol” ulterior datei de 17 februarie 2022.

• Experții Qurium confirmă concluzia Bitdefender: imaginile au fost încărcate pe patrianoastra[.]com pe 18 februarie și nu la 17 februarie, cum susține Unitatea Centrală de Analiză a informațiilor din Poliția Română.

• Rolul site-ului fantomă patrianoastra[.]com, care între timp a fost dezactivat, a fost acela de a masca faptul că “sursa zero”, prima care a publicat imaginile furate și captura de ecran scursă de poliție, este realitateadinmoldova[.]md, un site deținut de fugarul Cristian Rizea, condamnat în 2019 și nici până astăzi extrădat din Republica Moldova.

• Investigația experților suedezi aduce dovezi pentru lucruri care anterior existau doar la nivel de intuiție: în operațiunea de kompromat este implicat și grupul media Realitatea Plus, care în februarie a avut rolul de a amplifica răspândirea pe internet a fotografiilor care mi-au fost furate.

• Imaginile publicate în februarie pe site-ul deținut de Rizea au fost republicate la 20 iunie de realitateadinmoldova[.]net, un portal online al cărui domeniu, respectiv server sunt înregistrate pe numele a doi dintre copiii lui Maricel Păcuraru, proprietarul din umbră al postului de televiziune Realitatea Plus.

PS1. Dacă ați văzut în ultimele zile tot felul de infractori condamnați penal, turnători la Securitate sau securiști de rit nou zvârcolindu-se și aruncând cu găleți de lături, găsiți explicația în textul pe care îl public astăzi, dar și în faptul că săgeata penală Cristian Rizea a fost audiat ieri, prin comisie rogatorie, la Chișinău, în acest dosar", arată Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Emilia Sercan, #operatiune kompromat, #Realitatea Media, #Maricel Pacuraru actionar Realitatea TV , #investigatii