Trei motive pentru care poziția vagă a lui Klaus Iohannis în "cazul Șercan" este mai scandaloasă decât pare la prima vedere

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 16:41
6458 citiri
Trei motive pentru care poziția vagă a lui Klaus Iohannis în "cazul Șercan" este mai scandaloasă decât pare la prima vedere
Jurnalista de investigații Emilia Șercan FOTO Facebook/ Emilia Șercan

Jurnalista de investigații Emilia Șercan susține că declarația publică a președintelui Klaus Iohannis, prin care cere răbdare în cazul de kompromat care o vizează, este ”revoltătoare”, și explică circumstanțele grave care ar trebui să ducă la urgentarea situației.

Șercan susține că președintele României nu a făcut decât să transmită infractorilor să stea liniștiți, deoarece justiția nu se grăbește.

„Câteodată durează luni sau ani până când într-o speță avem claritatea și toate răspunsurile, însă trebuie să avem răbdare ca autoritățile competente să-și facă treaba, dacă cineva a greșit mie mi se pare absolut corect să fie tras la răspundere și să plătească”, a răspuns Klaus Iohannis, întrebat despre cazul de kompromat.

”Declarația președintelui Klaus Iohannis când a fost întrebat despre acțiunea de kompromat la adresa mea e mai scandaloasă și îngrijorătoare decât pare la prima vedere.

Mesajul pe care îl transmite de la nivelul celei mai înalte funcții în acest stat este: (1) victima trebuie să aibă răbdare; (2) infractorii pot sta liniștiți; (3) justiția nu e cazul să se grăbească”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Jurnalista a expus pe larg circumstanțele grave pe care se bazează cazul:

”1. Ancheta în cazul meu a început efectiv abia după data de 4 aprilie 2022, când am denunțat public cazul de kompromat orchestrat de autoritățile statului român. Până atunci dosarul a fost plimbat între poliție și parchete.

2. Infracțiunile s-au produs electronic, iar rapiditatea cu care sunt colectate probele fac diferența. În acest caz, nici acum nu s-au cerut probe esențiale și nu s-au făcut demersuri esențiale care să ducă la identificarea celui care a scurs proba din Poliția Română.

3. Doi mahări din Poliția Română au primit proba scursă pe site-ul unui infractor condamnat definitiv și irevocabil la 12, respectiv 23 de minute după ce eu i-am dat-o unei subcomisare de la Serviciul de Investigații Criminale, iar de la unul dintre cei doi a ajuns la alți 5 mahări. După patru ore proba era publicată pe site-ul infractorului pe care statul român nu îl deranjează, deși e condamnat definitiv și irevocabil.

4. Deși un mahăr din Poliția Română a declarat în fața procurorului că a trimis poza către alți 5 mahări, procurorul NU s-a obosit să îl întrebe numele acestora pentru a-i identifica exact după nume și prenume. Deși am cerut identificarea acestora de doua luni, procurorul nu a făcut-o încă, pentru că ce atâta grabă, trebuie să avem răbdare potrivit președintelui țării, nu?

5. Procurorul nu a cerut percheziționarea telefoanelor celor 7 mahări, dar a cerut percheziționarea telefonului meu!!!!!

Astea sunt, pe fooooarte scurt, circumstanțele în care președintele țării îmi transmite mie să am răbdare, justiție că nu e cazul să se grăbească, nu că justiția se grăbea cumva, iar infractorilor să stea liniștiți!

Dacă mizează cineva că voi tăcea din gură, ei bine, domnilor, vă înșelați!”, a mai scris Emilia Șercan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de...
#Emilia Sercan, #kompromat sercan, #Klaus Iohannis , #investigatii