Acuzații extrem de grave aduse de jurnalista de investigații Emilia Șercan autorităților statului: „În prezent siguranța mea este în pericol”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 08:35
11382 citiri
Acuzații extrem de grave aduse de jurnalista de investigații Emilia Șercan autorităților statului: „În prezent siguranța mea este în pericol”
Jurnalista Emilia Șercan acuză autoritățile române de implicarea într-o operațiune de compromitere a sa și mușamalizare a unor scurgeri de informații FOTO Facebook/Emilia Șercan

Jurnalista de investigații Emilia Șercan denunță, într-un text publicat pe site-ul Pressone, o operațiune de discreditare și intimidare la care a fost supusă după 18 ianuarie 2022, data la care a dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată.

Emilia Șercan susține că o probă pe care a furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul unei infracțiuni de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza unei ample operațiuni de compromitere a sa.

„Am acordat timp organelor de cercetare penală să ancheteze scurgerea de informații pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022.

Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informații.

În aceste condiții, am decis să vorbesc public atât despre operațiunea de intimidare a cărei țintă sunt, cât și despre operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, care se derulează cu complicitatea conducătorilor unor instituții care ar trebui să-mi asigure protecția atât ca cetățean, cât și ca jurnalist.

Acesta este singura mea cale de a mă apăra și de a apăra munca pe care, ca jurnalist de investigație, am depus-o în ultimii șapte ani pentru a devoala sistemul corupt din universitățile militarizate, plagiatorii plantați în poziții-cheie în poliție, armată, justiție, servicii de informații, Guvern, Parlament – și, nu în ultimul rând, sistemul corupt prin care cei care păstoresc Educația fac scut, de zece ani încoace, în jurul plagiatorilor.

Menționez că am notificat deja atât forurile internaționale de protecție a jurnaliștilor împotriva abuzurilor autorităților, cât și reprezentanțele diplomatice din țările UE, dar și din SUA”, scrie Emilia Șercan în Pressone.

Jurnalista de investigații susține că a depus la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Capitalei două plângeri pentru amenințări și violarea vieții private, iar o probă-cheie a fost scursă din dosar la scurt timp de la înregistrarea ei.

Jurnalista susține că șeful Poliției Române a încercat să pună scurgerea de informații pe seama faptului că telefonul jurnalistei este spionat, lucru care s-a dovedit a fi fals.

„Sunt revoltată de perspectiva că autoritățile române mai întâi orchestrează și apoi camuflează o operațiune de discreditare a unui jurnalist care, în ultimii șapte ani, a scris despre corupția academică generalizată, despre politicieni, magistrați, polițiști sau ofițeri de informații care și-au dobândit titlurile academice prin fraudă. (...) am motive serioase să cred că în prezent siguranța mea este în pericol”, mai arată jurnalista Emilia Șercan, în Pressone.

ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#Emilia Sercan, #amenintari, #ancheta, #compromitere , #Stiri Emilia Sercan