Vice PDL, despre Boc: Nu pot accepta ca a tradat. Ce spune de excludere

Luni, 10 Februarie 2014, ora 17:42
3899 citiri
Vice PDL, despre Boc: Nu pot accepta ca a tradat. Ce spune de excludere
Foto:jurnalul.ro

Vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Radu F. Alexandru, s-a aratat foarte dezamagit de inscrierea fostului premier Emil Boc in Fundatia Miscarea Populara si a spus ca se indoieste ca acesta va lupta pentru partid in campania pentru europarlamentare, dand de inteles ca e de asteptat sa sustina PMP.

"Sub nicio forma nu ii cer lui Emil Boc sa-l fi tradat pe Traian Basescu, dar nu pot sa accept ca a tradat PDL, un PDL care nu i-a intors spatele lui Traian Basescu, care nu a spus niciodata un 'adio domnule presedinte', care a vorbit de Traian Basescu drept un capitol esential al istoriei partidului si care a sustinut, indiferent de costuri, guvernarea si premierul", a spus fostul senator pentru Ziare.com.

"E limpede ca primarul Emil Boc nu poate sa-si dea demisia din PDL pentru ca ar intra intr-o situatie ireconciliabila cu legea, dar cu foarte multa amaraciune marturisesc ca am indoieli asupra capacitatii cu care liderul organizatiei PDL Cluj, acelasi Emil Boc, se va implica in campania pentru europarlamentare in beneficiul Partidului Democrat Liberal", a adaugat vicepresedintele PDL.

Intrebat daca se asteapta ca fostul sef al PDL din 2005-2012 sa sustina Partidul Miscarea Populara in campania pentru europarlamentare. Radu F. Alexandru a dat de inteles ca da: "E o intrebare retorica pe care mi-o puneti".

Eventuala excludere a lui Boc?

Vicele PDL a spus ca nimanui nu-i da prin gand sa il excluda pe Boc din partid acum, insa ca, in situatia ipotetica in care acesta ar porni intr-o campanie anti-PDL, ar deveni o varianta.

"Nu vedem sa facem plecarea mai usoare nimanui si ideea excluderii lui Emil Boc nu-i trece nimanui prin cap, dar toti membrii PDL, conform statutului, au aceleasi drepturi si obligatii. Nu mi-l pot imagina pe Emil Boc pornind intr-o campanie anti-PDL. Daca s-ar ajunge in asemenea situatie, ar fi ca orice membru care face declaratii ostile la adresa partidului. E un raspuns pur teoretic, pe care nu pot sa mi-l imaginez", a mai comentat Radu F. Alexandru.

Gest de neloialitate fata de partid

Fostul senator a amintit ca PDL l-a sustinut mereu pe Boc, iar acesta a facut un gest neloial drept raspuns.

"Este un gest care m-a surprins foarte mult si m-a surprins in totalitate neplacut. L-am considerat pe domnul Emil Boc un om onest, un om cinstit, un om care nu-si uita colegii si partenerii. Din pacate, astazi invoca parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, omitand un lucru care a fost definitoriu pentru guvernul pe care l-a condus - parteneriatul si sprijinul neconditionat de care s-a bucurat intotdeauna din partea Partidului Democrat Liberal.

Este un gest de neloialitate, un gest nedrept pe care il face un om care a dat mult tarii si a primit mult de la partidul acesta. Gestul lui, chiar daca pare un gest inofensiv, e un gest simbolic, un semnal pentru oameni care au asteptat cu un legitim interes care va fi pana la urma optiunea lui Emil Boc. E un gest care creeaza o confuzie si un sentiment de indoiala pentru cei care inca mai stau pe ganduri", considera Radu F. Alexandru.

Emil Boc a anuntat, duminica, faptul ca s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara, cea care sustine Partidul Miscarea Populara, format in majoritate din oameni plecati din PDL.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Radu Alexandru Emil Boc Miscarea Populara, #Boc inscriere Miscarea Populara PDL , #PDL