Senzational: PDL poate castiga de pe locul III (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 30 Martie 2012, ora 18:51
7801 citiri
Senzational: PDL poate castiga de pe locul III (Opinii)
Foto: Facebook

Traian Basescu ne-a asigurat, chiar in mai multe randuri, ca nu stie daca va putea desemna ca premier numele propus de USL, chiar daca Uniunea castiga alegerile. Sa mai vedem, sa mai citim Constitutia, articolul 103, legea partidelor si apoi mai discutam. Deci, nu.

Se intelegea ca premierul ar putea fi desemnat nu se stie de unde si cum, dar sigur nu de la USL, chiar daca peste 50% dintre romani vor vota propunerea lor de prim-ministru.

Si pentru demobilizare si intru avertizare ca ultimul cuvant inca il are presedintele, Traian Basescu a fost primul care a incurajat PDL sa refuze realitatea: indiferent de rezultatul alegerilor, tot cum vrem noi vom face, tot noi vom pastra puterea!

O strategie, dupa cum s-a dovedit, fatala pentru un partid care si-a pierdut in primul rand constiinta de invingator. Dezertarea oportunistului Sorin Frunzaverde nu e un castig pentru PNL, poate nici pentru USL, insa a dat startul degringoladei totale in PDL. Reactiile abia incep sa fie simtite. Cutremurul inca nu si-a atins varful.

In aceasta atmosfera dominata in PDL de sentimentul tradarii si al parasirii corabiei care se scufunda, adevarata lovitura va fi data de sondajele de opinie care vor incepe sa curga de acum incolo.

Incorecte, imprecise, manipulatoare si prea putin relevante, toate aceste sondaje la un loc exprima cat de cat fidel o stare de fapt, un sentiment general care pluteste peste o comunitate reprezentativa.

Cand toate sondajele vor indica o prabusire a PDL aproape de pragul electoral, atmosfera interna in partid va fi deja de mult timp intrata in faza terminala.

Un oarecare sondaj de opinie realizat de CSCI anunta ca partidul televiziunii tomberon - OTV va castiga mai multe procente decat reformatorul nereformat PDL. Sa nu punem prea multa baza in acest sondaj, nici nu mai conteaza cifrele. Dupa cum am spus, sa il privim cu atata detasare ca pe oricare altul. Intrebarea care se pune este daca liderii pedelisti reusesc sa il desconsidere cu adevarat, daca si ei cred ca este un sondaj mincinos fata de realitate sau simt ca asta e adevarul si nimic nu le mai poate stopa caderea accelerata?

Sa nu uitam: politica se comporta dupa regulile vietii. O serie de greseli atrage dupa sine erori si mai mari; iar insistenta intr-o strategie inadecvata provoaca o prabusire pe masura.

PDL s-a asezat prost de la inceputul crizei. A optat sa devina un apendice al presedintelui, sa execute orbeste indicatiile primite de Boc si raspandite in partid prin "mesageri" precum Boc, Anastase, Udrea sau Oltean.

Esecul PDL nu este insa in intregime esecul politicii prezidentiale a lui Traian Basescu. Este ceva mult mai mult: e abandonarea vietii insasi la cel mai inalt nivel.

Optand pentru a transmite lozinci goale de orice continut, liderii PDL au ales sa se sinucida. Ar fi suficient sa privim din nou exemplul plecarii lui Sorin Frunzaverde. A avut Boc puterea sa recunoasca lovitura, sa accepte ca ar exista o problema? Nu, dimpotriva. A inceput sa predice psalmi despre "crezul" abandonat de "tradatorul" care isi vinde sufletul.

Boc nu a vorbit ca un om, care simte, sufera, este ranit, spera si crede, asa cum a facut-o Blaga despre prietenul sau de la Caras, ci a turnat o poezie metalica infioratoare, care l-ar alunga si pe cel mai milos si candid adept PDL. A vorbit ca un cyborg care conduce o armata de executanti fara creier si fara inima.

Pana la urma, cum naiba sa te mai miri ca pana si circul total al lui Dan Diaconescu Direct a castigat mai multi adepti decat mortaciunea asta de partid? Nu exista nicio surpriza, pentru ca prostul gust promovat de PP-DD, marlania si agresivitatea expusa ora de ora in bucla la OTV, castiga acolo unde PDL a pierdut si a esuat dezamagind inca o data un electorat scarbit de promisiuni.

Poate ca aici a pierdut PDL lupta. Cinismul tot mai agresiv cu care au negat realitatea, asta cred ca le-a grabit prabusirea, iar tradarile care vor urma nu vor face decat sa o certifice si sa o consolideze.

Ca sa intelegem despre ce vorbim, sa ascultam pe Videanu. Cum raspunde el sondajului? Asa: PDL castiga peste 30% la alegeri, ca majoritatea romanilor sunt de dreapta si ca nimeni nu vrea sa voteze cu USL.

Daca asta e strategia conducerii partidului pentru alegeri, PDL se poate pregati sa studieze de pe acum soarta PNTCD, pentru ca o va impartasi glorios.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PDL prabusire sondaje, #sondaje alegeri Dan Diaconescu, #PDL demisie Frunzaverde , #PDL