Revista presei: Variantele PD-L pentru Palatul Victoria

Marti, 17 Mai 2011, ora 07:592264 citiri
Revista presei: Variantele PD-L pentru Palatul Victoria
Foto: Romania Libera

Proaspat reconfirmat in functia de lider al PD-L, Emil Boc nu si-a savurat victoria, dupa ce ce presa a speculat ca in partid de vorbeste, neoficial, de demiterea sa din fruntea Guvernului.

Premierul Emil Boc insa evita sa dea un raspuns concret legat de demisia sa de la conducerea Guvernului, scrie presa de marti.

Cotidienele scriu, insa, pe surse, ca in ciuda zvonurilor privind o posibila nominalizare a unui independent pentru functia de prim-ministru, presedintele Traian Basescu si Emil Boc au discutat despre situatia de la Guvern, stabilind ca liderul PD-L va ramane deocamdata la palatul Victoria.

"Variantele PD-L pentru Palatul Victoria", trateaza jurnalistii de la Romania Libera subiectul, propunand doua optiuni: premier tehnocrat, ministri politici ori premier politic, ministri remaniati.

Adevarul prezinta declaratiile evazive ale lui Emil Boc privind eventuala sa demisie din fruntea Executivului: "Un partid poate fi condus si prin delegare de atributii", a declarat premierul.

Si Evenimentul Zilei trateaza subiectul, prezentand concluziile discutiilor dintre Emil Boc si Traian Basescu. Astfel, "Emil Boc ramane prim-ministru", potrivit unor surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul.

Jurnalul National, pe de alta parte, precizeaza ca "Firmele deputatului PD-L Arion au 265 de contracte cu statul".

Nici politicienii din tabara Opozitiei nu scapa de lupa presei. "Vanghelie, la masa cu Obama si Netanyahu. Invitat la Washington de o puternica organizatie israeliana", titreaza Puterea.

Romania Libera: Variantele PD-L pentru Palatul Victoria

Presedintele Traian Basescu si-a vazut indeplinit obiectivul ca PD-L sa fie condus in continuare de un om de-al sau. Al doilea obiectiv major, inlocuirea lui Emil Boc cu un tehnocrat in fruntea Executivului, nu este insa la fel de usor de atins.

Propunerea inlocuirii lui Emil Boc a fost lansata prima data la mijlocul lunii februarie, dar seful statului s-a lovit atunci de opozitia parlamentarilor PD-L, aminteste Romania Libera.

Ulterior, dezbaterea a fost abandonata si in contextul in care Emil Boc si-a dat seama ca are sanse mai mari sa fie reinvestit in fruntea PD-L din postura de premier.

In prezent exista insa doua variante agreate de liderii PD-L: premier tehnocrat, ministri politici ori premier politic, ministri remaniati.

Adevarul: Boc, despre demisia din functia de premier: Un partid poate fi condus si prin delegare de atributii

Emil Boc insa comenteaza evazic posibilitatea inlocuirii sale din functia de premier.

"Romania are acum un Guvern, iar Guvernul are un prim-ministru si ne comportam ca atare. Nu intru in jocul presei pe aceasta tema", a spus Boc, citat de Adevarul.

Intrebat insa in continuare daca mai poate conduce PD-L ocupand si postul de premier, Boc a aratat ca un partid poate fi condus si prin "institutia delegarii de atributii".

"Este mult de muncit in partid, dar un partid se conduce si prin institutia delegarii", a adaugat Boc.

Evenimentul Zilei: Emil Boc ramane prim-ministru

Premierul Emil Boc s-a intalnit luni cu presedintele Traian Basescu si au discutat despre situatia de la Guvern.

In urma discutiilor, a reiesit ca Emil Boc va ramane premier, in ciuda zvonurilor privind o posibila nominalizare a unui independent pentru functia de prim-ministru, au declarat surse din partid pentru Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Firmele deputatului PD-L Arion au 265 de contracte cu statul

Pe de alta parte, deputatul Viorel Arion este actionar la trei firme, care au 265 de contracte cu statul.

El a declarat ca firmele sale au avut contracte in valoare de "doar 765.000 de euro", dar a uitat sa precizeze ca acestea sunt cu institutii ale statului, printre care se numara Electrocentrale Deva, Minvest Deva, Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, AJOFM etc.

Pe de alta parte, deputatul a reusit sa isi impuna oamenii in functii la unele dintre cele mai importante institutii din judet, potrivit Jurnalul National.

Puterea: Vanghelie, la masa cu Obama si Netanyahu. Invitat la Washington de o puternica organizatie israeliana

Si tabara Opozitiei tine prima pagina a ziarelor de marti. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, se pregateste sa plece in acest weekend pentru o saptamana in SUA, unde va participa la Conferinta anuala AIPAC (22-24 mai) - cel mai important for al lobby-ului israelian de peste Ocean.

Pesedistul raspunde astfel invitatiei primita in luna ianuarie cu ocazia primului sau periplu pe meleagurile americane, potrivit Puterea.

D.R.

Comentarii
vin_de_sfecla
rank 3
De ce sa il schimbe pe Emil Boc ? Au nu avem noi un dibaci premier tehnocrat care plateste pensiile si salariile bugetarilor, e drept mai micsorate, din granturi oferite ministerului de finante (bani temporari) ?