Pedelistii se leapada de PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 12:35
4414 citiri
Pedelistii se leapada de PDL (Opinii)
Foto: realitatea.net

Este posibil ca PDL sa castige nu doar alegerile locale din 2012, unde sansele sunt chiar mai mari, ci si pe cele parlamentare.

Dupa toate semnele de subrezire aratate de Uniunea Social Liberala, dupa gafele repetate ale celor doi lideri, care tin tot mai greu in frau uriasa armata din spatele celor trei partide, dupa rabufnirile de orgolii si setea de functii manifestata la impartirea candidaturilor in tara - brusc parca a inviat si Partidul Democrat Liberal.

Rezultatele din Neamt si Maramures credeam ca au dat deja aripi PDL, astfel incat sa nu simta nevoia sa se compromita apeland la un limbaj suburban pentru a-si ataca adversarii.

Cand colo auzi ca tocmai ce se pregatesc sa "le-o traga" celor din USL. Aceleasi obsesii, aceleasi singure griji care nu tradeaza decat teama cu care traiesc zi de zi - viitorul si votul romanilor. Nimic nu s-a schimbat - nicio relaxare, nicio indulcire a discursului. Ba el se radicalizeaza si mai mult de la un pedelist la altul.

Comasarea alegerilor este ultima si cea mai noua iluzie pe care si-o ingaduie - aceea de a culege pana atunci roadele masurilor pe care vor avea grija sa le puna in practica. Reorganizarea administrativ teritoriala, modificarea legii electorale, revizuirea Constitutiei, recuperarile si cresterile salariale, majorarea pensiilor si compromiterea Uniunea Social Liberale - toate teme prioritare si anuntate ca atare de premierul Emil Boc in toate aparitiile sale publice.

Apoi, cu cat alegerile sunt aruncate tot mai departe in timp, cu atat cresc sansele ca USL sa se prabuseasca sub propria greutate si dificultate de a functiona. Din acest punct de vedere, comasarea alegerilor este cea mai buna solutie. Cu atat mai mult cu cat lipirea alegerilor locale cu cele parlamentare pare un lucru bun si util pentru electorat - economia invocata sensibilizeaza orice constiinta.

Manifestarile liderilor democrat liberali din ultimul timp tradeaza insa o disperare absolut surprinzatoare.

Imi imaginam ca revigorarea din ultimul vreme ii va maturiza, schimbandu-i in ceea ce nu contenesc sa se prezinte de fiecare data - cel mai responsabil partid din ultimii 21 de ani. Ori disperarea care transpira din derapajele de limbaj, din sentintele pompoase si din etichetele aiuritoare lipite de oricine nu le inchina ode, nu face decat sa exprime si mai clar frica de viitor.

In dorinta de a schimba realitatea, solutia cea mai comoda pe care au gasit-o pentru a pune capat rusinii pe care o resimt fata de insemnele partidului a fost sa schimbe la fata PDL.

Cel mai nesemnificativ exemplu - Traian Basescu la scoala de vara a tinerilor democrat liberali de la Eforie Nord. Vorbeste, in aplauzele frenetice ale celor care nu au cuvantat deloc la manifestarea lor, despre necesitatea si urgenta care impune "veteranilor" partidului un curaj vital pentru a schimba reprezentantii de la varful PDL. Ai spune ca totul e pe viata si pe moarte - ori se shimba cu totul, ori PDL moare. Paradoxal, adevarul nu e departe de aceasta constatare.

E doar ironic, ca pana si presedintele constata, la nici trei luni de la realegerea lui Emil Boc, cand acelasi Traian Basescu nu a ratat nicio ocazie sa militeze pentru continuitatea sub acelasi Emil Boc, ca partidul trebuie sa se schimbe total. Pe ici, pe colo, in partile esentiale - curat murdar!

"Veteranii partidului, cei de azi, au avut forta sa faca o schimbare puternica o data la varful partidului, in 2001. In fata voastra le cer tuturor sa aiba forta sa mai faca o data schimbarea in garnitura de varf, chiar daca ultimul congres a insemnat o primenire puternica la varf. Trebuie sa continue aceasta primenire la apropiatele alegeri.

E ceea ce spune sloganul Smart and Right. Acesta se potriveste unei generatii tinere (aplauze). A nu avea concordanta intre slogan si viit liste parlam sau de consilieri ar fi o mare eroare" - Traian Basescu la scoala de vara OTPDL, Eforie Nord.

Ce exemplu de coerenta, ce viziune oferita tinerilor democrat liberali, care si asa depun eforturi monumentale sa inteleaga ceva din politica "veteranilor". Obsesia cu care este invocata si chemata Alba ca Zapada, rusinea fata de insemnele si culorile consacrate ale PDL si dorinta de a se reinventa mereu - sunt toate semne suficiente pentru a intelege panica si disperarea care ii face pe democrat liberali sa isi doreasca o schimbare la fata totala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu PDL, #comasare alegeri PDL, #alegeri parlamentare locale PDL , #PDL