Mircea Toader: Nu se ia in calcul remanierea Guvernului

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 18:29
1380 citiri
Mircea Toader: Nu se ia in calcul remanierea Guvernului
Foto: Arhiva

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a infirmat, luni, zvonurile potrivit carora presedintele Traian Basescu ar lua in calcul remanierea Guvernului condus de premierul Emil Boc.

"Nu se discuta remanierea. Aceasta problema ii revine exclusiv prmeierului, care discuta apoi cu presedintele Traian Basescu daca se impune o astfel de masura", a tinut sa sublinieze Mircea Toader intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

PDL: Protestele sunt justificate - initiem un dialog in trei parti

"Repet: premierul este cel care decide. Daca mergem pe sistemul 'a cazut un cap, toata lumea e multumita', nu am rezolvat nimic. Dar nu s-a discutat", a continuat pedelistul.

Pe de alta parte, Toader a amintit ca "doar unul sau doi colegi din Colegiul Director al PDL au spus ca poate ar trebui sa luam in calcul remanierea". Cu toate astea, liderul PDL a refuzat sa spuna despre cine este vorba: "Nu e treaba mea sa va spun despre cine este vorba. Daca ma intrebati cine e suparat, nimeni nu e suparat. Suntem responsabili".

Romania fierbe - a patra zi de proteste, bucurestenii anunta noi violente - LIVE

Printre cei care au cerut remanierea Guvernului a fost si secretarul executiv al PDL, William Brinza. "Da, ma numar printre cei care au ridicat problema remanierii. Consider ca este o problema de comunicare, la nivelul intregii clase politice", a confirmat pedelistul, tot intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Intrebat cum au reactionat colegii de partid cand a venit cu solutia remanierii, Brinza a marturisit ca nu a avut parte de "priviri triste": "Nu am primit priviri triste. (...) Trebuie sa fii nemultumit de tine, ca presedinte de organizatie, ca sa ceri remanierea Guvernului. Foarte multi lideri locali nu vor sa mai candideze din nou la alegeri".

Nu in ultimul rand, Mircea Toader a opinat ca "manifestarile au plecat dintr-o sustinere pentru Raed Arafat, dintr-o lege care nu a putut fi bine explicata. Toata populatia simte nevoie unei reforme a Sanatatii. Asta este si motivul pentru care se intampla ce se intampla: din cauza discutiilor pe aceasta tema".

Reactia lui Mircea Toader vine dupa ce, potrivit unor surse neoficiale, seful statului, Traian Basescu, ar lua in calcul remanierea Guvernului si, implicit, a prim-ministrului Emil Boc.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#remaniere guvern, #Mircea Toader remaniere Emil Boc, #Traian Basescu remaniere Emil Boc , #premier