Mesajul lui Emil Boc pentru USL: Colaborati, nu va mai certati

Luni, 30 Iulie 2012, ora 16:06
2219 citiri
Mesajul lui Emil Boc pentru USL: Colaborati, nu va mai certati
Foto: Realitatea TV

Fostul prim-ministru Emil Boc a facut un apel, luni, catre membrii Uniunii Social Liberale, cerandu-le acestora sa renunte la tensiunile si certurile politice si sa coabiteze cu presedintele Traian Basescu.

"USL trebuie sa stie si sa inteleaga faptul ca adevaratele probleme ale romanilor nu sunt legate de tensiuni politice, ci de cursul euro-leu, de investitii, de viata de zi cu zi a romanilor. USL trebuie sa inteleaga ca, in Romania, este nevoie si se poate realiza un regim in care sa coabiteze cu presedintele. Se poate trece de la un regim de coabitare la un regim de colaborare, Constitutia permite acest lucru", a afirmat fostul presedinte al PDL, luni, intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca "toata lumea asteapta ca, dupa referendum, sa se intample anumite lucruri pozitive pentru tara", adaugand ca urgenta numarul 1 este reintrarea in normalitate.

"Incapatanarea liderilor USL de a evita coabitarea arata ca pe ei nu ii intereseaza soarta Romaniei, ci doar ocuparea de functii politice. Aceste lucruri trebuie sa inceteze, in interesul Romaniei. Mesajul meu pentru USL este Colaborati si nu va mai certati, in contextul Uniunii Europene si al unui an economic greu", a mai spus Emil Boc.

Nu in ultimul rand, fostul premier este de parere ca Romania se afla intr-o pozitie extrem de delicata in fiecare zi.

Blaga: Sa ne asezam cu totii la masa pentru a calma viata politica din Romania

Si presedintele PDL Vasile Blaga a facut un apel catre Putere, cerand ca toate fortele politice din Romania sa se aseze impreuna la masa pentru a calma viata politica.

"Sa ne asezam cu totii la masa pentru a pune capat crizei. Depinde de toti actorii politici ca tensiunea sa scada. M-am bucurat de pozitia presedintelui azi-noapte, dorim sa ne asezam cu totii la masa pentru a calma viata politica din Romania", a declarat Vasile Blaga, luni dimineata.

Traian Basescu le-a transmis liderilor USL, in noaptea de duminica spre luni, ca "daca au inteles lectia pe care le-au dat-o romanii, pot sa-mi fie parteneri".

"Daca nu au inteles-o, ii previn de pe acum: a presevera in ce au facut de cand au ajuns la putere inseamna lovituri continue date Romaniei. (...)Daca vor iesi din minciuna si vor intra in dorinta de a repara ce au schimbat, de a schimba fata hidoasa pe care au aratat-o democratiei, daca se vor decide sa respecte democratia, Constitutia, legile tarii, vor avea in mine un partener", a avertizat presedintele suspendat.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Emil Boc mesaj coabitare USL, #USL colaborare Traian Basescu , #Primaria Cluj