Emil Boc: Victor Ponta a primit cele mai proaste sfaturi cu putinta

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 17:05
4329 citiri
Emil Boc: Victor Ponta a primit cele mai proaste sfaturi cu putinta
Foto: Stiri de Cluj

Fostul premier Emil Boc a declarat ca se astepta ca alegerile prezidentiale sa fie castigate de Klaus Iohannis, in contextul in care premierul Victor Ponta a comis mai multe greseli, acesta din urma primind "cele mai proaste sfaturi cu putinta".

"E o surpriza procentul cu care a castigat. De asteptat la limita, ma asteptam sa castige domnul Iohannis, dar e adevarat ca nu credeam in diferenta asta de 10 procente. Dupa modul cum au evoluat lucrurile am avut sentimentul ca va castiga domnul Iohannis la o diferenta minima si ma tot miram de faptul ca premierul Ponta lasa sa curga fiecare zi impotriva lui si nimeni nu l-a sfatuit ce sa faca.

Daca lua un student de la Stiinte Politice de la Cluj i-ar fi spus ca daca ai 10 procente diferenta intre primul tur si al doilea, numai un tsunami te poate omori, adica un val care sa se creeze. Tu trebuie sa vezi ce poate alimenta valul acesta si acolo trebuie sa intervii. In loc sa opreasca valul, a pornit o furtuna sa faca valul si mai mare. La el erau parghiile ca valul sa nu fie creat", a explicat Emil Boc, potrivit Stiri de Cluj.

Emil Boc ii cere demisia lui Ponta: Un gest de curtoazie politica

De asemenea, primarul Clujului a mentionat ca, in locul lui Victor Ponta, ar fi actionat diferit pentru a remedia esecul alegerilor organizate in diaspora in primul tur al prezidentialelor.

"Ponta ar fi trebuit sa spuna ca 'Eu vreau sa fiu un presedinte legitim si mai bine sa pierd alegerile decat un roman sa nu aiba dreptul sa voteze in strainatate, pentru ca eu vreau sa fiu presedintele care uneste'.

As fi demis ministrul de Externe, pentru ca a organizat execrabil primul tur, sunt ministru interimar si imi asum infiintarea a 300 de sectii in dispora pentru ca fiecare roman sa aiba dreptul de vot. Daca e sa fiu un presedinte, sa fiu unul legitim", a mai spus Boc.

Mai mult decat atat, fostul premier al Romaniei considera ca, la 25 de ani de la Revolutie, este inadmisibil sa nu se poata vota.

"Cum adica la 25 de ani de la Revolutie ma tii in strada 11 ore in frig si ploaie. Vii si ma si sfidezi si imi spui sa merg 400 de km de la Paris la Nancy. A fost o reteta cum sa pierzi alegerile", a completat el.

Cu toate acestea insa, Emil Boc a mentionat ca Victor Ponta nu este om politic slab, insa ca a fost prost sfatuit, primind "cele mai proaste sfaturi cu putinta".

"In ultima saptamana am simtit ca s-a schimbat trendul, dar nu stiam cat de mult. Aici la Cluj simteam acest trend, dar nu stiam ce va fi in sud si est. Cand am vazut ca domnul Melescanu a aruncat benzina pe foc, mi-am dat seama ce se va intampla", a adaugat Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Emil Boc sfaturi Victor Ponta, #Emil Boc victorie Klaus Iohannis, #Emil Boc alegeri prezidentiale 2014 , #premier