Emil Boc se intalneste cu sindicalistii

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 13:33
1263 citiri
Emil Boc se intalneste cu sindicalistii
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc se intalneste sambata, incepand cu ora 14.00, la Palatul Victoria, cu reprezentantii principalelor confederatii sindicale, discutiile urmand sa vizeze nemultumirile care duc la protestele de strada programate sa inceapa de luni.

Protestele bugetarilor vor debuta cu pichetari ale institutiilor publice. Miercuri, 22 septembrie, ar urma sa aiba loc un miting al federatiilor din sanatate, o zi mai tarziu vor iesi in strada sindicalistii din educatie, iar joi, 24 septembrie, va fi randul celor din sectorul economic, politie si penitenciare, precizeaza Realitatea TV.

Sindicalistii cer oprirea disponibilizarilor, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea de noi locuri de munca. Alte solicitari sunt legate de nemodificarea legii pensiilor in sensul de a nu creste virsta de pensionare, sa nu se schimbe modul de calcul al pensiei, sa nu fie eliminate categoriile speciale si deosebite.

De asemenea, sindicatele cer sa nu fie modificat Codul Muncii, respectiv sa nu fie desfiintate contractele colective de ramura, cele la nivel national, sa nu fie desfiintata protectia sociala a salariatiilor la concediile colective, sa nu fie desfiintat contractul individual de munca pe durata nedeterminata pentru a fi transformati salariatii in zilieri.

Sindicalistii mai cer un salariu minim garantat in plata de 750 de lei, pastrarea coeficientilor de ierarhizare din legea salarizarii unice, grila de ierarhizare sa ramina 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspectiei muncii, renuntarea la toate masurile de austeritate impuse de guvernul Boc, salariul de baza 1 sa fie salariul minim garantat in plata pe economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Boc intalnire sindicate, #sindicate palatul Victoria , #premier