Emil Boc reacționează după atacul lui Ludovic Orban: „S-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei”

Luni, 23 August 2021, ora 23:12
5033 citiri
Emil Boc reacționează după atacul lui Ludovic Orban: „S-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei”
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal FOTO Facebook/ Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil, Boc, fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal, a răspuns acuzațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, care a spus că Boc nu este în măsură "să dea lecţii politice despre managementul partidului".

Edilul îl acuză pe Orban că a cedat Primăria Capitalei, că a renunțat la ministere importante şi că, în cariera sa politică, a obţinut funcţii după ce a fost ales pe liste ori numit, şi nu ales direct de către electorat.

"Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal... totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. (...) Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii - şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi - pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL (preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.) am dat trei poziţii importante. Pe de altă parte, era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a declarat Emil Boc, luni seară, la Digi 24.

Emil Boc a afirmat că a preluat preşedinţia PDL nu în anii 2008-2009, ci în anul 2005, atunci când formaţiunea care ulterior a fuzionat cu PNL avea 16%. Boc a arătat că la alegerile parlamentare din 2008 a reuşit să învingă PSD, cu 33%, având cu trei mandate mai mult decât PSD.

"Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a mai spus Boc.

Fostul preşedinte al PDL a adăugat că în anul 2012, după criza globală, "nu s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan", ci a mers să candideze uninominal.

"Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3. M-am dus, după aceea am câştigat şi (...) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier PDL a subliniat că ar fi preferat să aibă această discuţie cu Ludovic Orban direct, nu prin intermediul presei.

Boc a apreciat că ceea ce se întâmplă în PNL este "departe de orice competiţie locală şi corectă între colegi".

"Sper la domnul preşedinte Orban, dacă mai ţine la acest partid, să înţeleagă că fiecare rafală zilnică de atacuri nu sunt la adresa nici a lui Boc, nici a lui Cîţu, sunt la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri care sunt extrem de atenţi la ce se întâmplă şi pur şi simplu îşi pun mâna în cap văzând atâtea lucruri care se întâmplă”, consideră primarul Clujului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură "să dea lecţii politice despre managementul partidului" ori că facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Emil Boc, #Ludovic Orban, #PNL, #alegeri PNL , #stiri Emil Boc