Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ce se ascunde in spatele declaratiilor lui Emil Boc privind Congresul PNL. Anuntul asteptat de la Florin Citu

Joi, 20 Mai 2021, ora 10:45
5200 citiri
Ce se ascunde in spatele declaratiilor lui Emil Boc privind Congresul PNL. Anuntul asteptat de la Florin Citu
Premierul Citu este viitorul pentru liberali si Romania, crede Emil Boc FOTO Facebook/ Florin Citu

Emil Boc, considerat cel mai performant primar al liberalilor si una dintre vocile puternice din partid, s-a decis sa joace alaturi de Florin Citu intr-o eventuala confruntare cu Ludovic Orban.

Decizia anuntata miercuri seara de primarul Clujului nu este una deloc surprinzatoare. Ziare.com a scris zilele trecute despre faptul ca grupul PNL de la Cluj nu si-l mai doreste pe Ludovic Orban in fruntea partidului si dupa Congresul din septembrie, astfel ca incearca sa gaseasca in aceasta perioada un contracandidat puternic pentru actualul lider al formatiunii politice.

Ce se ascunde in spatele declaratiilor lui Emil Boc

Surse politice au dezvaluit pentru Ziare.com ca in acest moment Florin Citu nu a luat o decizie cu privire la o candidatura pentru functia de presedinte al partidului, acesta preferand mai degraba pozitia a doua sau chiar a treia din echipa de conducere.

Premierul este constient de faptul ca, in cazul in care va pierde lupta cu Ludovic Orban, va putea pierde chiar totul, motiv pentru care nu se grabeste sa isi anunte oficial inscrierea in lupta pentru Congres, in ciuda insistentelor disidentilor din partid.

De altfel, potrivit surselor, Florin Citu isi doreste sa amane Congresul PNL deoarece momentan nu e avantajat, nu are timp si bani sa negocieze sustinere cu organizatiile din teritoriu.

"Florin Citu si-ar dori mai degraba ca acest Congres sa aiba loc pe la sfarsitul anului, sau chiar anul viitor, atunci cand va avea un succes concret pe vaccinare si va obtine si banii pentru primari prin PNRR. Este constient ca acum nu are sanse prea mari sa il invinga pe Ludovic Orban, d-aia si amana un raspuns. Problema lui este ca e cumva impins de la Cluj, de cei care nu-l mai vad pe Ludovic Orban in viitor presedintele PNL", au precizat surse politice pentru Ziare.com

Premierul Florin Citu si Emil Boc au avut mai multe intalniri in ultimele zile, edilul Clujului incearcand sa il convinga pe seful Executivului sa se implice in lupta pentru sefia PNL. Grupul anti-Orban din PNL incearca in aceste zile, fara succes, sa il convinga si pe presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, sa candideze la functia de presedinte al PNL. O alta varianta luata in calcul este si secretarul General al PNL, Robert Sighiartau, insa nici acesta nu pare prea dispus sa se lupte cu Ludovic Orban, au mai precizat surse politice.

Boc: Premierul Orban si-a facut datoria la momentul la care a fost premier

Intrebat miercuri seara, la Digi 24, daca premierul Florin Citu ar trebui sa candideze la sefia PNL, Emil Boc a spus ca o astfel de candidatura ar fi binevenita. "Din punctul meu de vedere, cred ca da, dar decizia ii apartine domnului prim-ministru. O competitie este binevenita in PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologica, repet, care sa uneasca, nu sa dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel incat sa formam o echipa puternica pentru urmatoarele competitii politice.

Premierul Orban si-a facut datoria la momentul la care a fost premier. A dus tara printr-un moment greu, de criza sanitara, si a terminat in picioare aceasta batalie. (...) Florin Citu a preluat din mers stafeta si confirma in fiecare zi. Cred ca acesta e marele avantaj al PNL, ca are ocazia sa aiba oameni care preiau stafeta si duc stafeta mai departe. Asta este viata politica: sa ai in echipa intotdeauna oameni capabili sa duca si partidul, si Romania la nivelul urmator. Din punctul meu de vedere, Florin Citu este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal", a declarat Emil Boc.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Emil Boc, #congres PNL, #Florin Citu, #candidati Congres PNL , #stiri Emil Boc