Emil Boc, audiat la DNA intr-un dosar privind despagubiri acordate de ANRP

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 12:12 5420 citiri
Foto: B1TV

Fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a venit la DNA, miercuri, fiind citat in calitate de martor intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de ANRP.

Emil Boc a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.45, fostul premier declarand ca a fost chemat de procurori sa dea o declaratie de martor intr-un dosar, fara a preciza despre ce cauza este vorba.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Emil Boc a fost citat intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Saptamana trecuta a fost audiat la DNA si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu, el declarand ca a dat o declaratie de martor in legatura cu procedura urmata la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justitiei intr-un grup de lucru interministerial.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au intrebat pe Predoiu despre modul in care a fost numita Alina Bica in Comisia pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP.

Gheorghe Flutur si Sulfina Barbu, audiati la DNA - Urmeaza Emil Boc (Video)

DNA a instrumentat in total cinci dosare care au vizat despagubirile ilegale si supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise in judecata, iar in alte doua inca se fac cercetari.

Intr-unul dintre dosare de la DNA este vizata despagubirea ilegala primita de omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean sa intervina la fostul presedinte ANRP Crinuta Dumitrean pentru a primi despagubirea si i-ar fi dat in schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost data intr-o biserica din Chitila, in 2010.

Catalin Predoiu, citat la DNA: Ce a declarat la iesirea de la audieri (Video)

La momentul aprobarii despagubirii lui Mihai Rotaru, in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP erau Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despagubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA si sunt deja trimise in judecata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News