Conflict dur între Emil Boc și USR: „Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfânta Fecioară”/ „Domnul Boc este complet incapabil să implementeze două proiecte mari” VIDEO

Joi, 18 Mai 2023, ora 07:32
4175 citiri
Conflict dur între Emil Boc și USR: „Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfânta Fecioară”/ „Domnul Boc este complet incapabil să implementeze două proiecte mari” VIDEO

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat, miercuri, după atacul primarului Emil Boc la adresa formaţiunii, apreciind că nervozitatea acestuia vine din faptul că ”este complet incapabil să implementeze cele două proiecte mari ale Clujului, adică metroul şi centura metropolitană”.

„Domnul Boc este foarte nervos pentru că este complet incapabil să implementeze cele două proiecte mari ale Clujului, adică metroul şi centura metropolitană. Sunt două proiecte care sunt fix în mâna dumnealui, conduce licitaţiile, a organizat studiul de fezabilitate, l-a derulat. A avut o licitaţie lansată acum pentru centura metropolitană la care nu a avut nicio ofertă depusă. Este un semnal că lucurile au fost făcute prost în studiul de fezabilitate derulat chiar de primăria dumnealui”, a transmis, miercuri, Cătălin Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor arată că ambele proiecte sunt finanţate din fonduri europene.

„Centura metropolitană este finanţată prin Proiectul Operaţional Transport, program care merge cu extensie până în 2030, tocmai pentru a avea o şansă să se realizeze, deoarece, dacă ar fi fost în PNRR, ar fi avut ca termen limită de finalizare anul 2026”, a transmis USR.

Potrivit lui Drulă, scoaterea centurii metropolitane din PNRR a fost decizia bună: ”Nu are contract semnat de execuţie nici în 2023, deja încep în 2024. Şi e un proiect complex, acolo durează cel puţin 3-4 ani construcţia. Deci, prin includerea în Programul Operaţional Transport, chiar are o şansă să nu piardă finanţarea. Şi sunt tot fonduri nerambursabile, tot fonduri europene, numai că pe alt program”.

Scandalul dintre primarul din Cluj-Napoca şi contilierii USR a pornit de la anularea licitaţiilor pentru centura metropolitană. USR l-a acuzat de incompetenţă pe Emil Boc, care a reacţiomat dur.

„Eu am impresia, aşa, când vă aud, că USR e un partid aşa, ghiocel, care a apărut aşa, după primăvară, curat ca lacrima, care nici usturoi nu a mâncat, nici la guvernare nu a fost....e luna de pe cer, Raiul pe pământ. O demagogie cum rar mi-a fost auzită în 20 de ani de politică românească. Mai fraţilor, tot are o limită în demagogie. Ce puteţi să reproşaţi la acest proiect?!”, a afirmat, vizibil nervos, primarul din Cluj-Napoca.

Emil Boc susţine că proiectul a fost pregătit ca la carte şi a continua seria atacurilor la adresa USR: ”Partidul ăsta ghiocel, care se dă Sfântă Fecioară, să nu uite că a fost la guvernare şi numai rău a făcut Clujului în materie de infrastructură (...) Aţi scos centura metropolitană din PNRR, de unde era pusă de Guvernul liberal. Un pic de ruşine nu aveţi?!”.

Primarul din Cluj le-a transmis consilierilor USR şi tuturor foştilor secretari de stat, pe care afirmă că nu i-a văzut să se lege de zidurile Parlamentului sau Palatului Victoria când a fost scoasă din PNRR centura metropolitană că nu ar trebui să se compromită: ”Atunci aţi tăcut, ghiocel. Acum scoateţi capul! (...) Sunteţi tineri, nu vă compromiteţi prin demagogie”.

”Nu accept lecţii de demagogie de la unii care n-au făcut nimic în ţara asta, numai au distrus. Până la urmă despre asta este vorba, ce laşi în spatele tău, ce ai construit. Arătaţi-mi un şurub pe care USR l-a construit la Cluj”, a mai declarat primarul din Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#Emil Boc, #USR, #Cluj, #catalin drula , #politica interna