Emil Boc cere adoptarea Codului Finantelor Publice, pentru "predictibilitate si previzibilitate"

Luni, 12 Iulie 2021, ora 11:47
1663 citiri
Emil Boc cere adoptarea Codului Finantelor Publice, pentru "predictibilitate si previzibilitate"
Un lucru nerealizat, anuntat de Boc, este costul standard per anteprescolar

Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, Emil Boc, a transmis, luni, ca primarii doresc adoptarea Codului Finantelor Publice Local pentru a exista predictibilitate si previzibilitate, mentionand ca in acest an s-a revenit la un nivel al cotelor din impozitul pe venit mai mic decat cel stabilit in legea bugetului, iar acele cheltuieli nu au mai fost rambursate administratiei publice.

Emil Boc a declarat, luni, in deschiderea sedintei Asociatiei Municipiilor din Romania, ca in primele sase luni ale anului s-au intamplat si lucruri bune.

"In cele sase luni de inceputul anului sunt multe lucruri bune care s-au intamplat, ne referim la cotele din impozitul pe venit, care in buna parte ne multumesc, chiar daca ultima modificare de ultima ora a atras anumite pareri contradictorii in AMR. Faptul ca ele au crescut este parte plina a paharului si pe aceea o subliniem. De asemenea, faptul ca asistenta sociala este acoperita in proportie de 90% daca si in fapt prin rectificarile fiscale se vor regasi aceste sume in bugetele locale e un lucru de salutat. Pana acum prevederea exista, speram ca se va continua cu alocarea aferenta procentului de minim 90%", a explicat Boc.

El a mentionat ca revenirea Politiei Locale la autoritatile locale a fost un lucru solicitat si realizat. Un lucru nerealizat, anuntat de Boc, este costul standard per anteprescolar.

"De asemenea, sunt cateva lucruri care inca nu au fost realizate, ne referim aici la costul standard per anteprescolar. Desi exista din 2011 Legea Educatiei Nationale, cresele astazi au costul suportat aproape in integralitate de catre primarii in conditiile in care costul standard la invatamantul preuniversitar exista, costul standard la anteprescolar nu exista", a transmis Emil Boc.

El a precizat ca primarii doresc adoptarea Codului Finantelor Publice Locale prin care sa fie oferite predictibilitate si previzibilitate.

"Adoptarea Codului Finantelor Publice Locale prin care ne dorim predictibilitate si previzibilitate. Faptul ca aceste cote din impozitul pe venit se modifica anual ne lasa in situatia in care bugetele nu se aproba la nivel national pana in 31 decembrie ne lasa cateva luni privati de drepturi financiare potrivit noii alocari bazate pe cotele din impozitul pe venit. Si anul acesta s-a revenit la un nivel al cotelor mult mai mic fata de cel stabilit in legea bugetului, acele cheltuieli nu au mai fost rambursate administratiei publice", a explicat presedintele Asociatiei Municipiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc, #bugete locale, #politia locala , #stiri Emil Boc
Comentarii