Editorial: Plateste cineva pentru cadavrul PDL?

Marti, 12 Iunie 2012, ora 13:28
3171 citiri
Editorial: Plateste cineva pentru cadavrul PDL?
Foto: Arhiva

Daca pierdea Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc demisiona din fruntea partidului, dupa cum a "marturisit" fostul premier. Rezulta ca, pentru ca a castigat, n-are de ce sa plece.

Dintr-o data, dezastrul nu mai pare atat de mare, deci Traian Basescu - "fereasca Dumnezeu de mai rau!" - a vorbit avioane.

Ideea ca cineva sa-si asume si in alt mod decat verbal risipirea tarii - pierdut Romania, o declar nula - li se pare multor pedelisti o aiureala. Cum sa mai plateasca, n-au facut-o cu varf si indesat?

Si ce, e destul? Cui foloseste ca intreg activul de frunte al PDL sa-si ia concediu medical pentru psihoterapie, sa caute definitia votului negativ, pe care nu au crezut ca-l vor simti pe piele precum un tsunami? Caci daca noi, unii imbecili, am considerat ca rezultatele unor primari si presedinti de consilii judetene vor rezista in fata asaltului la baioneta al contracandidatilor urcati pe planseta de surfing, ei, cei care aveau sondaje, faceau focus-grupuri si politica de-o viata, nu aveau voie sa greseasca.

Exista, bunaoara, parerea ca nu e timpul pentru o revolutie in partid, ca o decapitare a acestuia ar echivala cu demantelarea. In regula, daca ceea ce a ramas este un organism viu, atunci cum o arata un cadavru? Sau este suficienta impresia liderilor ca desi pazesc un muribund, tuburile de oxigen reprezinta speranta?

O veste buna, totusi: mai jos de pamant nu se poate. Dar cum nu mai este nimic de pierdut, e momentul unei renasteri. Cu oameni care nu au fost atinsi de dorinta de a ajunge la putere ca sa faca avere, care vor sa demonstreze ca nu au fost degeaba la scoala, carora li s-ar parea penibil sa se apuce sa danseze in platouri si nu s-ar expune stampilei de sefi peste populisti in timp ce tricoteaza caciulite. Cu tineri investiti cu incredere nu deoarece au un tata celebru sau beneficiar de afaceri incredintate de partid ca sa ajute pusculita acestuia.

Caci asta au sanctionat romanii: dublul discurs. Le-au batut pedelistilor obrazul pentru ca nu si-au respectat promisiunea de a nu repeta greselile guvernelor precedente. Le-au rupt picioarele deoarece in timp ce elaborau legi reformiste aveau grija sa-si traga partea leului. Le-au troznit o ghioaga in cap pentru ca au taiat salariile unor dascali si medici, dar si-au pastrat nepotii incompetenti in functii. I-au trimis la culcare pentru ca s-au sacrificat numai ei.

Pentru aceasta durere teribila de-a experimenta dezamagirea, domnule Boc, trebuie sa platiti si dumneavoastra! Ati avut intentii bune, ma aflu printre cei care o stiu, nu doar o intuiesc. Dar daca doriti sa aveti o sansa sa recuperati, pe care sa o adaugati ipocriziei USL, pe care romanii o vor constata mai repede decat banuiesc, faceti dumneavoastra primul pas!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Emil Boc primar Cluj, #alegeri locale esec PDL, #PDL pierdut alegeri locale 2012 , #PDL