Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Dezvaluiri despre apocalipsa romanilor din 2011

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 19:30
5969 citiri
Opinii: Dezvaluiri despre apocalipsa romanilor din 2011
Foto: dukemagazine.duke.edu

Nu stiu altii ce vor face la anul, dar vestile din coltul nostru de lume nu ne lasa nici cea mai mica speranta pentru ce va sa vina. Daca toate statele lumii si-ar reveni din recesiune, viteza cu care noi am inceput sa ne prabusim nu ar putea fi nici macar incetinita. Ar trebui poate ca tot plusul cresterilor lor sa fie pompat in economia noastra pentru ca efectele politicii distrugatoare de la noi sa fie anihilate.

Insa nu efectele colapsului economic vor dezlantui nebunia ce ne asteapta in anul ce urmeaza, ci prabusirea tuturor valorilor statului si institutiilor sale. Ramasitele democratiei ce nici macar nu a apucat sa fie construita in Romania au fost spulberate de politica haina si dezorientata a guvernarii Basescu - Boc. Ultimele zile stau marturie pentru moartea de idee de Justitie. Daca cineva isi mai permite acum sa compare PD-L cu PSD acela poate fi considerat un naiv si un fanatic pedelist.

Partidul Democrat Liberal a intrecut cu mult perioada de glorie a PSD-ului baronilor locali patronati de "coruptul" Nastase, mai ales din cauza arogantei si tupeului cu care isi implementeaza "hotiile" si isi apara "infractorii". Lipsa respectului pentru Constitutie, pentru Lege in general, sfidarea instantelor de judecata, a deciziilor Tribunalelor si instaurarea prin forta a propriilor valori face din partidul de guvernamant o adevarata apocalipsa pentru viitorul romanilor.

Din perspectiva sensului clasic al cuvantului, acest popor isi merita din plin "revelatia" pe care o va trai in 2011. Pentru "trezirea" lui din adormirea istorica in care a picat de secole, pentru lipsa simtului civic, pentru formarea unei constiinte sociale responsabile si pentru maturizarea memoriei care nu depaseste niciodata cateva saptamani, trebuie sa primim cu bratele deschise viitorul pe care ni-l pregatesc guvernantii de astazi.

De la "neconstitutionalul" Emil Boc, un recordman al legilor declarate neconstitutionale, si Gheorghe Ialomitianu, paradoxalul care a dat statul in judecata pentru recuperarea stimulentelor pe care le-a taiat cand a devenit ministru, pana la Monica Iacob Ridzi, ministrul suspectat ca a furat din bugetul statului, si Roberta Anastase, acuzata de cea mai mare hotie din perioada postdecembrista - toata floarea PD-L isi gaseste un numitor comun: imunitatea in fata Legii.

Pentru a avea o imagine a ceea ce va deveni PD-L in 2011 sa privim la oamenii in jurul carora se strang ciorchine toti democrat liberalii pentru a le lua apararea in fata Legii: deputatul Dan Pasat, acuzat ca si-a amenintat cu moartea partenerii de afaceri. Asta a ajuns partidul care isi propunea sa starpeasca in 2004 coruptia din Romania. Din vanator, PDL a ajuns acum girantul ei. Sinistra transformare.

Democrat liberalii spera sa solidarizeze poporul pe care l-a mintit ca nu va umbla la salarii, apoi le-a taiat pentru sase luni, ca in final sa definitiveze reducerea si minciuna "unitar". Pentru ca opera taierilor abia a inceput sa functioneze si urmeaza concedii maternale si pensii si pentru ca se anunta, din nou, majorari de taxe si impozite, anul 2011 va reprezenta punctul cuminant al unei politici centrata doar pe minciuna si furt in numele statului.

De acum, orice incalcare a drepturilor fundamentale ale omului, in numele reformarii si modernizarii statului, toate minciunile puse in carca "iesirii din criza" vor avea un precedent si o baza de pornire - lipsa de reactie "a mamaligii" romanesti. Orice ar urma, poporul primeste ceea ce a semanat. Bucuros le-o duce toate, de-o fi criza sau reforma a statului.

Cine nu invata din propriile greseli nu are nicio sansa sa invete din ale altora. Iar noi suntem perfect pregatiti pentru a mai fi inca mult timp prostiti ca intaia oara.

Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Emil Boc premier, #Guvernul Romaniei, #taieri bugetare, #conediu maternal, #majorarea taxelor si impozitelor , #premier