Dansand cu moartea pe burta goala (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 11 Aprilie 2011, ora 19:34
9940 citiri
Dansand cu moartea pe burta goala (Opinii)
Foto: ziare.com

L-ati vazut pe Talmacean dansand, la televizor? Un spectacol cu greu calificabil. Daca nu uitam ca el reprezinta unul dintre oamenii de baza pe care PD-L ii trimite in studiourile televiziunilor, pentru a exprima si explica punctul de vedere al partidului de guvernamant, reformele si masurile de austeritate, atunci dansul chinuit si robotizat al lui Edmond Talmacean, rupt de orice realitate, exprima perfect masura politicianului.

Daca Edmond Talmacean nu ar fi fost bagat pe gat televiziunilor de catre Partidul Democrat Liberal, daca el nu ar fi reprezentat una dintre cele mai ascutite si isterice voci care apara politica Guvernului, cu fanatism si supra de masura, daca nu ar fi abandonat si ultima farama de bun simt atunci cand imita si isi stramba interlocutorii din platou, daca nu ar fi devenit obsedat sa aiba dreptate si, implicit, intotdeauna ultimul cuvant, chiar si atunci cand asta a insemnat sa raspunda mortii si saraciei cu cinismul celui puternic, neatins inca cu nimic datorita functiei sale, ar fi fost in regula.

In sine, dansul infantil al lui Talmacean, cu inflexiuni erotice pe alocuri, s-ar putea spune ca nu are nimic nelalocul lui. S-a petrecut intr-o emisiune de profil, al carei specific era incurajarea unei astfel de rabufniri imature. Ceva totusi nu se leaga. Aceleasi om poate fi vazut si auzit peste doua ceasuri intr-un alt platou unde explica romanilor de ce trebuie sa indure austeritatea, de ce trebuie sa traiasca fara spitale in localitatile lor, de ce trebuie sa stranga cureaua pana la os si, in general, de ce nimeni altcineva nu ar putea sa faca mai mult pentru ei.

Edmond Talmacean nu este la prima manifestare de acest gen. Tot el este cel care si-a infipt un deget intr-o nara, tot in direct, pentru a-l imita pe un comentator sportiv, intr-o nefericita tentiva de a ironiza un invitat de la aceeasi masa.

Problema talmacenilor din PD-L nu este ca vorbesc si se comporta ca si cum ar fi de pe alta planeta, ci faptul ca partidul insusi ii promoveaza si ii arunca pe acesti indivizi in bratele televiziunilor ca sa vorbeasca in locul celor care decid cu adevarat destinul romanilor.

In locul ministrului Transporturilor, care sa explice de ce nu avem autostrazi, vine un Talmacean si danseaza ca Michael Jackson.

In locul ministrului Muncii, care sa vorbeasca despre impozitarea pensiilor, salarii taiate si somaj, vine un Gelu Visan care sta doar cu ochii in iPad si in telefon citind incontinuu mesajele pe care le primeste de la departamentul de comunicare al partidului.

La fel, in locul ministrului Educatiei, care ar trebui sa dea seama de Legea plafonarii salariilor profesorilor si incalcarea astfel a deciziilor Justiei, il avem seara la televizor pe Dan Liga sau Tinel despre care, ascultandu-i, iti spui ca pot face ca toate atrocitatile din istorie sa se repete in orice moment.

Toti acesti kamikaze ai limbii romane, acesti destructori ai bunului simt si violatori ai minimei decente au in comun un singur lucru - zeflemeaua si cinismul in fata durerii autentice si sincere a celor care au fost afectati de minciunile si incompetenta celor pe care ei ii reprezinta si in numele carora vorbesc in nestire.

Te intrebi atunci de ce ar dezvolta partidul democrat liberal o astfel de strategie? De ce si-ar trimite astfel de oameni sa vorbeasca in numele lui? Poate ca PD-L a ajuns la concluzia ca acesti oameni se adreseaza alegatorilor fideli sau potentialilor votanti ai democrat liberalilor.

Poate ca PD-L considera ca tupeul, aroganta si cinismul sunt trasaturile pe care trebuie sa le dobandeasca in curand toti romanii, pentru a putea iesi din criza. Sau poate ca habarnismul, agresivitatea si incultura acestor exemplare sunt propuse ca noile modele de succes din PD-L.

Patetic sau nu, putem sa spunem ca a veni cu astfel de specimene in fata, cand stii ca saracia si disperarea unui popor au atins culmile rabdarii, inseamna ca tu, partid aflat la guvernare, consideri ca asta trebuie sa primeasca cei care te-au votat. Sau cei de la care astepti urmatorul vot. Sau, mai grav, ca nu iti pasa de nimic.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Edmond Talmacean danseaza televizor, #Gelu Visan invitat TV, #Edmond Talmacean invitat tv , #guvern
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Un spectacol gretos, infantil si de prost gust.
I
I.E.Feher
rank 1