Cum va guverna PDL dupa 2012 (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 18:28
3483 citiri
Cum va guverna PDL dupa 2012 (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Povestea cu moartea - dezintegrarea - salvarea Partidului Democrat Liberal devine o plictiseala irelevanta. Pana la urma, e cazul simplu al unui partid care va plati, sau nu, greselile pe care le-a facut. Din motive diverse, din cauze intersectate, principalele avand totusi radacina chiar in structura interna a partidului.

S-a scris si inca se vorbeste atat de mult despre factorii care au contribuit la prabusirea acestui partid, incat astazi se dilueaza fondul problemei: contraperformanta economica, esecul reformei interne (vezi mazilirea intelectualilor, revenirea greilor si victoria clientelei) si instapanirea Elenei Udrea peste aproape intreg partidul - sunt doar cateva dintre elementele care au erodat liantul care-i unea pe democrat liberali.

Insa catastrofa, daca va exista, asa cum este ea prevestita de fuga in masa a tradatorilor, vine din alta parte. Toate cele de mai sus poate ca ar fi fost iertate, macar pe jumatate, daca conducerea si principalii comunicatori ai PDL nu ar fi sfidat, nu ar fi batjocorit si nu ar fi guvernat in dispretul poporului.

Fara sa tina seama de ce vor cu adevarat romanii, de promisiunile facute in ultima campanie, de regulile de baza ale unui stat de drept, pedelistii au invocat criza economica pentru a-si explica fiecare esec, fiecare incalcare a principiilor statului de drept sau ignorarea institutiilor (vezi nerespectarea deciziilor judecatoresti, zecile de asumari de raspundere si numarul record de legi si hotarari dovedite neconstitutionale intr-un final de CCR). Dar poate ca niciunul dintre acestea nu ar fi fost pacatul capital, eroare de substanta, greseala care a dat lovitura cea mai puternica democrat - liberalilor.

Negarea realitatii, intoarcerea pe dos a concretului, atat de bine simtit, trait si mestecat de milioanele de romani, si propovaduirea unei lumi paralele, a unei halucinatii - toate reprezinta adevarata problema a partidului, buba lui cea mai mare, sabia cu care democrat liberalii si-au scos singuri ochii. Inaintea Opozitiei, a efectelor dezastruoase ale crizei, a balbaielilor administrative sau jefuirii banului public de catre clientela, aceasta inversare a ceea ce stim, vedem, simtim, traim si cunoastem cu totii - asta e securea care se pregateste sa pice peste gatul PDL. Sa luam pentru exemplificare, ultima declaratie a lui Emil Boc.

"Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie toata lumea este faptul ca PDL este pregatit sa castige alegerile locale si sa continue guvernarea dupa 2012 alaturi de actualii parteneri de guvernare" - Emil Boc.

Oare chiar crede Emil Boc in ce spune? PDL va castiga alegerile? Cand in fiecare zi mai pierde cate un judet si cate un consiliu local? Cand la fiecare ora zeci si sute de primari isi negociaza "transferul" la USL? Sau poate Boc stie intr-adevar ca vor castiga alegerile, sfarsind prin a fi toti de fapt la final in USL. In cazul asta, daca asta inseamna ca se pregatesc pentru guvernare si dupa 2012, nu e nici macar o noutate.

Se repeta istoria ultimilor 22 de ani. Identici din punctul asta de vedere. Aceeasi clica cripto-comunisto-securista prelungita in prezent prin beizadelele, ebele si anastasele de astazi. Da, doar mostenitorii imperiului sunt figuri noi. In rest, nu va ramane decat aceeasi mizerie.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Emil Boc PDL alegeri, #alegerile parlamentare 2012, #PDL USL traseism politic, #PDL scor sondaje alegeri , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
In minoritate , dar nu e problema base veghiaza .