Cartel Alfa ii cere lui Boc o discutie urgenta despre CFR Marfa

Luni, 16 August 2010, ora 19:521531 citiri
Cartel Alfa ii cere lui Boc o discutie urgenta despre CFR Marfa

Cartel Alfa" si Federatia Mecanicilor de Locomotiva i-au solicitat luni premierului Emil Boc o intalnire de urgenta privind problemele de la CFR Marfa, intalnire la care sa participe si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, pentru a incerca evitarea unei noi reorganizari si restructurari.

"Confederatia "Cartel Alfa" si Federatia Mecanicilor de Locomotiva constata din nou existenta a grave deficiente in managementul companiilor de stat. O ultima demonstratie o reprezinta situatia de la CFR Marfa, companie care se afla, incepand cu 15 mai, prin rotatie in somaj tehnic si urmeaza sa fie supusa unei noi reorganizari si restructurari, dupa ce, cu mai putin de sase luni in urma, in martie 2010, a fost afectata de o actiune similara", se arata intr-un comunicat al "Cartel Alfa" remis Ziare.com.

Sindicalistii sunt de parere ca intentia unei noi restructurari si reorganizari la CFR Marfa lasa impresia ca privatizarea urmareste doar vanzarea activelor CFR Marfa ci nu privatizarea unei afaceri in sine.

"Un amanunt care sustine acest fapt este acela ca la analiza activitatii au fost luate in calcul doar performantele din ultimii doi ani, de criza, si nu ultimii 8-10 ani, asa cum este firesc cand se urmareste o reala privatizare a unei afaceri", se mai arata in comunicat.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din sectorul feroviar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News