Boc il compara pe Sova cu Ali Baba

Miercuri, 28 August 2013, ora 17:51
1390 citiri
Boc il compara pe Sova cu Ali Baba

Fostul premier Emil Boc spune ca ceea ce a facut ministrul Dan Sova, mergand la DNA sa se planga de disparitia contractului cu Bechtel, este din ciclul Ali Baba si cei 40 de hoti, fiind "un tertip ieftin pentru a ascunde esenta contractului din 2003".

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca ceea ce face ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, este un "tertip ieftin", pentru a ascunde contractul din 2003 cu Bechtel.

"Este din ciclul Ali Baba si cei 40 de hoti. Cum poti tu, care esti titularul contractului, sa te duci la DNA si sa spui Mi s-a furat contractul? Cred ca intram in Cartea Recordurilor cu asemenea solicitare, cand un guvern spune: Nu sunt in stare sa pazesc un contract, veniti voi si-l gasiti.

Este un tertip ieftin pentru a ascunde esenta contractului din 2003, despre care am spus de fiecare data ca este raul primordial in ceea ce s-a intamplat cu Autostrada Transilvania, de acolo s-a inceput prost si, conform legii lui Murphy, ce incepe prost, se termina si mai prost.

Si, cel mai prost se termina acum cu Suplacu de Barcau, unde mai trebuie sa cheltuim bani publici pentru a pazi santierul, iar de continuarea lucrarii nici nu mai poate fi vorba. Este o lucrare de arta acolo, mai multi kilometri de viaduct, care se va deteriora, daca nu vor continua lucrarile. Transilvania continua sa fie ignorata in materie de infrastructura" a spus Emil Boc.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a spus, marti, ca a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in legatura cu plangerea sa facuta in rem si ca anchetatorii i-au cerut sa puna la dispozitie toata corespondenta purtata in ultima perioada de institutie cu celelalte ministere si autoritati privind existenta contractului Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors.

Sova a precizat ca nu a dat nicio declaratie in fata anchetatorilor pana la acest moment si a aratat ca nu are cunostinta daca in serviciul de documente speciale, unde ar fi trebuit sa se afle unul dintre originalele contractului cu Bechtel, sunt camere video.

Ministrul a aratat ca institutia pe care o conduce s-a ocupat doar de reziliere, in acest context fiind pana la acest moment desecretizat contractul din 2006.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Boc Sova Ali Baba, #Boc Sova contract Bechtel , #PDL